На «Запоріжсталі» святковий захід до Дня металурга провели на реконструйованій прохідній

19.07.2019 12:40

Кожної третьої неділі липня в Україні відзначають День металурга. Це свято особливо важливе для Запоріжжя, адже наше місто є одним з найбільших металургійних центрів країни. Достатньо згадати такі промислові гіганти як «Запоріжсталь», «Дніпроспецсталь». У ці дні святкові заходи проходять на всіх металургійних підприємствах Запоріжжя. Не став винятком і комбінат «Запоріжсталь».

Сьогодні на ПАТ «Запоріжсталь» відбувся урочистий захід, присвячений Дню металурга. Його було організовано на Центральній прохідній комбінату. Напередодні свята підприємство завершило її реконструкцію.

З професійним святом «запоріжсталівців» привітали генеральний директор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма, представники обласної та міської влади.

Спочатку присутні, за пропозицією Ростислава Шурми, хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героя України Григорія Пометуна, одного з найбільш відомих металургів України, який став прообразом героя фільму «Весна на Зарічній вулиці» Олександра Савченка.

Генеральний директор «Запоріжсталі» підкреслив, що підприємство зробило все необхідне для того, щоб реконструкція легендарної прохідної комбінату завершилася вчасно. Відзначимо, що саме цю прохідну свого часу показували у відомому фільмі «Весна на Зарічній вулиці».

- Ми зробили все необхідне, щоб встигнути відкрити нову модернізовану прохідну. Надати їй нового вигляду і стилю. Пишаюся тим, що я металург. Нам під силу будь-які завдання. Ми збудували нову магістраль, яку передамо місту. Пишайтеся, що ви металурги, які своєю працею будують майбутнє для своїх дітей, свого міста, - сказав Ростислав Шурма.

До присутніх звернувся і міський голова Володимир Буряк, який багато років пропрацював на «Запоріжсталі».

- Приємно знаходитися тут. Я вдячний тим, з ким раніше працював, та тим, хто зараз працює на «Запоріжсталі». Адже це мій рідний дім, який розвивається. Ви - люди праці, своїми руками створюєте блага і для себе, і для рідного міста. З такими людьми майбутнє є як у підприємства, так і у Запоріжжя, - наголосив Володимир Буряк.