Запоріжці відзначили День металурга на каскаді фонтанів «Райдуга»

19.07.2019 23:40

Вже традиційно День металурга у Запоріжжі є одним з найбільш масштабних свят. Не став виключенням і цей рік. Масовий святковий захід пройшов сьогодні на каскаді фонтанів «Райдуга». Його було організовано за підтримки ПАТ «Запоріжсталь», заводів «Запоріжвогнетрив», «Запоріжкокс», «Запорізького ливарно-механічного заводу».

Святковий захід до Дня металурга на каскаді фонтанів «Райдуга» сьогодні відвідали тисячі запоріжців. Святкування розпочалося з 18:00. Спочатку для гостей свята тут було організовано анімаційну дитячу програму, розважальну програму, творчі майстер-класи, конкурс караоке та багато іншого.

Від імені міської влади зі святом металургів та членів їх сімей, колективи запорізьких промислових гігантів привітав міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

- Запоріжжя – місто металургів. Наше місто тримається перш за все на вас. Хочу подякувати вам за вашу працю. Адже завдяки їй у Запоріжжі ремонтують будинки, закуповують великі автобуси, збирають запорізькі трамваї, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова побажав колективам всіх металургійних підприємств Запоріжжя стабільної роботи, подальшого розвитку виробництва. Наголосив, що завдання влади не лише не заважати, а і допомагати підприємствам у їх роботі, адже саме завдяки їй наповнюються бюджети всіх рівнів.

До присутніх звернувся генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, який відзначив важливість професії металурга.

- Металург – найкраща професія. Ми не обіцяємо, а робимо. Ми розвиваємо Україну та рідне місто. Ви сила та гордість країни. Дякую вам за вашу працю, - сказав Ростислав Шурма.

Також перед присутніми виступили заступник міського голови Анатолій Пустоваров, депутат міської ради Ігор Чумаченко, депутат обласної ради Віктор Бусько. Вони наголосили, що таке свято як День металурга має особливе значення для Запоріжжя та всіх запоріжців. Відзначили, що професія металурга є однією з найбільш почесних. Адже запорізькі металурги справжні люди праці.

Під час заходу також нагородили кращі трудові колективи запорізьких металургійних підприємств. Відзначили і трудові династії, представники яких вже десятки років працюють на запорізьких заводах.

Подарунком для запоріжців став виступ відомих виконавців – OTTAWAN, FLY PROJECT.