У Запоріжжі введуть низку правил для водіїв громадського транспорту

24.07.2019 13:03

Під час засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради було прийнято рішення про організацію пасажирських перевезень, що передбачає встановлення певних правил для водіїв, які працюють на маршрутах загального користування.

Зокрема, правилами передбачено, що водії повинні мати охайний зовнішній вигляд, чемно поводитися з пасажирами всіх категорій населення, а також використовувати аудіопристрої під час перевезення містян виключено для оголошення зупинок.

- Є багато нарікань. Тому я вважаю, що ми маємо офіційно затвердити ці правила та норми та контролювати їх виконання, - підкреслив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Як повідомив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради Олександр Власюк, штраф за одне порушення складає 500 грн. Він закликав містян повідомляти про недотримання водіями правил.

Міський голова також зазначив, що з учорашнього дня розпочав роботу маршрут №92, який курсує від зупинки «БК ЗАлК» до зупинки «Цвинтар Св. Миколая». На ньому працюють два автобуси, наразі інтервал руху складає півтори години, проте перевізник висловив готовність скоротити його до 40 хвилин. Вартість проїзду на маршруті складає 7 грн.

Також під час засідання виконкому було затверджено переможців конкурсів на перевезення пасажирів на маршрутах №46, 62, 81 та 88.

- На 62-му та 88-му укладені договори терміном на 5 років, щоб перевізники могли інвестувати в розвиток своїх підприємств та закуповувати автобуси великої місткості. На 46-му та 81-му підписано договори на рік з укладанням додаткового інвестиційного договору з приводу оновлення транспорту, в першу чергу, щодо збільшення його місткості, - повідомив Володимир Буряк.

Крім того, міський голова звернув увагу управління транспорту на неналежну якість перевезення пасажирів на маршрутах №26 та №51, які курсують на Запоріжжі-Лівому.

- Даю вам доручення до понеділка-вівторка розібратися в ситуації та запропонувати пропозиції щодо вирішення проблеми, - сказав Володимир Буряк.