У Запоріжжі соціальні працівники взяли участь у навчальному семінарі

24.07.2019 17:41

Фахівці міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проходять підготовку та беруть участь у триденному навчальному семінарі, організованому регіональним центром соціальних служб. Мета – забезпечення соціального супроводу сімей, де виховуються діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.

Це дозволить учасникам заходу не тільки отримати необхідні знання з питань законодавства, але й опрацювати психологічні аспекти роботи, поділитися власним досвідом і поставити питання тренерам, отримавши вичерпні відповіді.

Сприяння адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до самостійного життя є одним з пріоритетних напрямків діяльності спеціалістів Запорізького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. З 2018 року в роботу Центру впроваджено Державний стандарт соціальної послуги «Соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування».

Впродовж першого півріччя поточного року під соціальним супроводом спеціалістів Центру перебувало 170 сімей, в яких виховується 311 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (у т.ч. 145 сімей опікунів/піклувальників, 18 прийомних сімей та 6 дитячих будинків сімейного типу).

З питань виховання дітей в умовах, наближених до сімейних (патронат над дитиною), можна звертатися до спеціалістів центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за телефонами (061) 228-02-80, (061) 228-09-87 або за адресою: вул. Рекордна, 34А.