У запорізьких школах естетичного виховання тривають капітальні ремонти

25.07.2019 17:34

Одразу в декількох запорізьких школах естетичного виховання розпочалися капітальні ремонти. Роботи проводять в рамках міської програми підтримки позашкільних навчальних закладів. Сьогодні хід ремонту в двох школах мистецтв перевірив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров. Він побував у музичній школі №2 та у міській школі мистецтв №3.

Міська програма підтримки закладів позашкільної освіти працює в Запоріжжі кілька років. За цей час у школах естетичного виховання міста з’явилися нові музичні інструменти, поступово оновлюються меблі в навчальних класах, з’явилося сучасне освітлення, оновлено прилеглу територію в рамках міської програми «Дорога до школи».

Наразі в школах естетичного виховання розпочалися капітальні ремонти. Перш за все роботи виконують у санвузлах, де не було ремонту майже 30 років. Так, у школі мистецтв №3 з’явиться шість сучасних санвузлів, вже замінені вікна на енергозберігаючі, встановлені інтерактивні дошки. У музичній школі №2 замінили 90 ламп освітлення в навчальних кабінетах, закінчують ремонт у двох туалетних кімнатах. Для виконання капітальних ремонтів на цих об’єктах з міського бюджету виділено майже 900 тис. грн.

- У нас навчається 370 дітей щороку. На базі нашої школи проходять майже всі міські та обласні заходи. На нашу школу дуже відчутне навантаження. Тому для нас дуже важливо тримати обличчя. Ми вдячні міській владі за те, що почули нас і допомогли зробити це місце ще більш комфортним для учнів,  - сказала директорка Запорізької дитячої музичної школи №2 Ірина Холодна.

Заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров доручив підрядникам закінчити ремонти в цих школах за три-чотири тижні.

- Кожна школа мистецтв повинна виглядати естетично. В цьому немає сумнівів. 20, 30, 40 років у цих приміщеннях не було капітальних ремонтів. Міська програма працює і ми поетапно виконуємо ремонти ззовні та всередині шкіл. Головне зараз – замінити вікна, оновити фасади, санвузли, освітлення. Плануємо, щоб до повернення дітей до навчання всі роботи були закінчені, - розповів Анатолій Пустоваров.

Міська програма підтримки закладів позашкільної освіти в цьому році вже виконана на 60%. З бюджету міста для цього виділено понад 3 млн грн. Оновлення матеріально-технічної бази шкіл естетичного виховання триватиме й надалі.