Володимир Буряк провів особистий прийом громадян

25.07.2019 16:52

Сьогодні запоріжці прийшли на особистий прийом до міського голови Володимира Буряка з питаннями щодо роботи громадського транспорту, встановлення нового світлофору та безпеки в гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб.

Мешканець вулиці Перемоги Олександр Зубов виступив з ініціативою встановити кнопковий світлофор на відрізку вулиці Перемоги біля Палацу спорту «Юність». Чоловік водить машину та зазначив, що на цій ділянці водії порушують правила дорожнього руху, що призводить до аварійних ситуацій.

Міський голова підкреслив, що світлофор на цьому місці дійсно необхідний та дав відповідне доручення департаменту інфраструктури та благоустрою.

- Там знаходиться «Юність», «Козак Палац», ШВСМ, дитячий садок, люди йдуть до своїх будинків. Тому світлофор має бути. Зараз починайте проект, а на серпневу сесію робіть перерозподіл коштів за програмою розвитку інфраструктури, та через місяць після виділення фінансування світлофор має бути встановлений, - сказав Володимир Буряк.

Ще одне питання, яке підіймалося під час особистого прийому міського голови – організація роботи комунального транспорту по вулиці Перемоги. Зараз там курсує лише тролейбусний маршрут №9, інтервал руху якого складає близько 40 хвилин. Через це людям доводиться досить довго чекати соціальний транспорт.

- Я даю управлінню транспорту разом з райадміністрацією доручення з’ясувати, чи потрібен там ще один муніципальний маршрут, а також розглянути можливість скорочення інтервалу руху 9-го тролейбусу для більш зручного пересування людей. У тому районі знаходяться каскад фонтанів «Веселка», площа Маяковського, «Юність», будуються нові житлові будинки, незабаром розпочнеться наступна черга реконструкції ландшафтного парку, тож транспорт там потрібен, - зазначив Володимир Буряк.

Мешканці гуртожитку для переселенців прийшли до міського голови з проханням залишити чергових, які оберігають їхню безпеку. Генеральний директор КП «Наше місто» Андрій Леонтьєв повідомив, що держава більше не фінансує витрати на зарплату цих працівників, тому їх змушені скорочувати, а людям надають інші посади на комунальному підприємстві.

Володимир Буряк доручив керуючій компанії «Місто для людей Запоріжжя» протягом 10 днів встановити решітку та двері з кодовим замком на цьому гуртожитку, і тільки після цього звідти приберуть чергового.