В Олександрівському районі ліквідовують стихійні звалища

30.07.2019 12:50

Цього разу підрядники прибрали смітник на перетині вулиць Жуковського та Слобідської в Запоріжжі. Різний непотріб до сміттєвих баків зносять жителі прилеглих приватних будинків – це зрізані гілки, поламані меблі та залишки будівельних матеріалів.

Підбір і вивезення сміття здійснює ТОВ «Вельтум-Запоріжжя». Компанія стала переможцем за підсумками тендеру. Тільки за цією адресою навідуватися доводиться щотижня.

- Контейнерів тут вистачає. Договори з місцевими жителями укладені на вивіз твердих побутових відходів, а не будівельних та інших. Тож прибирати сміття доводиться районній адміністрації за кошти місцевого бюджету, - зазначив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Великі за габаритами речі, як от старі меблі, техніку, або вже згаданий будівельний непотріб, мешканці зобов’язані утилізувати на спеціальних полігонах самотужки - через найм компанії-підрядника.

Загалом у районі таких осередків більше 12. Впорядковують і контейнерні майданчики вздовж центральних вулиць та між багатоповерхівками. На це з міського бюджету цьогоріч передбачені 1,5 млн грн. Рейди влаштовують 2-3 рази на тиждень, втім є потреба у подвоєнні зусиль.

Аби не смітили, у районі проводять профілактичні заходи – влаштовують бесіди та обходи з поліцейськими. Зазначимо, що за великогабаритне сміття передбачається штраф у розмірі до 1750 грн.