У Запоріжжі моніторять стан оплати проїзду в комунальному транспорті

30.07.2019 15:48

Фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради спільно з КП «Запоріжелектротранс» відстежують стан оплати проїзду в комунальному транспорті. Розпочали моніторинг з автобусних маршрутів. Одна з груп контролерів працювала сьогодні на маршруті № 18.

Начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк розповів, що не зважаючи на всі зусилля міської влади щодо розвитку комунального транспорту, відсоток громадян, які за відсутності кондуктора в автобусі сплачують за проїзд, все ще залишається низьким. На цю ситуацію звернули увагу депутати міської ради, подібні питання були озвучені на сесіях міської ради.

- Місто багато робить для розвитку комунального транспорту - закуповуються автобуси, відкриваються нові маршрути , «Запоріжелектротранс» збирає нові трамваї, а відсоток оплати за проїзд залишається низьким. Ситуація з пасажирами пільгових категорій зрозуміла. Платна ж категорія громадян - основне джерело дохідної частини «Запоріжелектротрансу», від них залежить подальший розвиток комунального транспорту, - зазначив Олександр Власюк.

Також Олександр Власюк закликав містян фіксувати та повідомляти про факти несплати проїзду.

У місті створені мобільні групи контролерів, які локально, по кожному з видів комунального транспорту, відпрацюють ситуацію - перевірятимуть наявність квитків та опитуватимуть громадян стосовно причин несплати проїзду. Контроль посилять у години пік - з 6 до 11 та з 16 до 20 години. Серед методів, які перевіряючі застосовуватимуть до порушників - від добровільної сплати проїзду до висадження з автобусу та адміністративного штрафу.