У Запоріжжі пройшла акція до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

31.07.2019 15:27

Світова спільнота відзначає 30 липня Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Хвиля інформаційно-просвітницьких заходів на підтримку громадян, які стали жертвами такої діяльності, прокотилася всіма містами України. Мета – вкотре нагадати про актуальність проблеми.

У Запоріжжі у ККЗ ім. Довженка відбувся безкоштовний показ документального фільму «Жінка в полоні» (Угорщина). Режисер – Бернадетт Туза-Ріттер. В основі сюжету історія 52-річної угорки, яка 11 років перебувала у рабстві - була позбавлена документів, власності та навіть імені.

До перегляду стрічки приєдналися небайдужі запоріжці, представники громадських організацій, силових структур і тих, які спеціалізуються на захисті й допомозі жертвам торгівлі людьми.

- За даними міського управління соціального захисту населення, минулоріч у Запоріжжі статус постраждалих внаслідок таких дій було надано трьом особам. У 2019 році - двом. Загалом за останні чотири роки кількість жертв сягає 12. Якщо ж говорити про статистику, починаючи з 2015 року ця проблема охопила 818 громадян по всій країні – це 811 українців та 7 іноземців. Частіше за все потерпають жінки з дітьми, але чоловіки не виняток, - зазначила заступниця начальника управління по роботі з молоддю та сім’єю, начальниця відділу по роботі з сім’єю департаменту спорту, сім’ї та молоді Яна Міскєєва.

Допомагають, реагуючи на випадки насильства, у міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У закладі діє «Телефон довіри» - 228 15 84. Поради надають фахівці з соціальної роботи та психологи.

- Влаштовуємо заходи у навчальних закладах – школах, училищах, вишах - спрямовані на протидію торгівлі людьми. Тільки за перше півріччя поточного року ми організували 14 інформаційних акцій, до яких залучили більше півтисячі осіб, 8 лекцій, 2 бесіди, відеолекторій, 4 тренінги і пряму лінію, у якій взяли участь 10 осіб. Це систематична робота. Співпрацюємо з усіма державними і недержавними організаціями в цій галузі, - сказала фахівчиня з соціальної роботи І категорії відділу соціальної роботи та оцінки якості надання послуг Запорізького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Семененко.