Запорізький "Водоканал" почав заміну старих каналізаційних мереж у Шевченківському районі

01.08.2019 17:43

На сьогодні вже оновили близько 500 метрів каналізаційного колектора в районі Запорізького масложиркомбінату. У планах - встановити ще близько кілометра каналізаційних ліній. Зараз на ділянці працюють 10 співробітників КП «Водоканал», задіяно 8 одиниць спеціалізованої техніки. Роботи планують завершити до листопада.

Каналізаційні мережі, розташовані по вулиці Харчовій, обслуговують не лише мешканців прилеглих будинків. Більша частина стоків у першу чергу йде від розташованого тут проммайданчика. Оскільки нинішня труба була встановлена ще в 1964-му році, часто траплялися пориви і ситуація вимагала термінового капітального ремонту. Заміну аварійної труби розпочали ще 4 липня. Чимало часу пішло на розчищення ґрунту, робітники вивезли близько 1000 кубів землі.

На сьогодні вже встановлено близько 500 метрів нових пластикових труб. До листопада обіцяють завершити весь запланований обсяг робіт - а це близько півтора кілометра. 

- Ми зараз активно працюємо на декількох каналізаційних колекторах Запоріжжя. Два тижні тому закінчили роботи по Хортицькому шосе і вулиці Новокузнецькій. Наразі працюємо в районі КНС-34, де плануємо замінити близько 500 метрів старих труб. Незабаром розпочнемо роботи на колекторі в Солов'їному гаю в Хортицькому районі. Крім того, вже укладено договір і отримано дозвіл на прокладання 800 метрів труб під КНС-24 в районі "Нової лінії", - розповів в.о. технічного директора КП «Водоканал» Руслан Горян.