Парк 30-річчя визволення України стане справжньою окрасою Заводського району

01.08.2019 16:41

У Заводському районі триває перша черга реконструкції парку 30-річчя визволення України.

Наразі роботи ведуться на ділянці в 2,5 га, яка охоплює вул. Вроцлавську, вул. Молодіжну, вул. Добровольчих батальйонів. Тут укладають тротуарну плитку, проклали новий водопровід, будують туалет, вже зробили фундамент під сучасне освітлення, встановлюють лавки, розпочали благоустрій території. На виконання робіт з міського бюджету було виділено 9 млн. грн., повна ж вартість складає більше 16 млн. грн.

Сьогодні міський голова Запоріжжя Володимир Буряк проконтролював хід виконання робіт.

- Маю подякувати підрядникам за темпи, якими йде реконструкція. Вартість робіт першої черги складає 16 млн. грн. 9 млн. грн. ми профінансували, ще 8 млн грн необхідно. На серпневу сесію винесемо питання щодо виділення коштів. За наявності фінансування підрядник готовий закінчити першу чергу максимум за три місяці. Тут виконують упорядкування, благоустрій, встановлюють освітлення, облаштовують зони відпочинку. Важливо, що це буде закінчена частина об’єкту, - підкреслив Володимир Буряк.

Міський голова також зазначив, що проект було зроблено з урахуванням збереження багаторічних дерев, які ростуть у парку.

- Проект був розроблений так, що вдалося зберегти майже всі дерева – прибрали лише два аварійних. Навіть якщо десь пішохідна доріжка проходити мала, її обводили, щоб залишити дерево. Тому тут гарна тінь та приємно знаходитися в спеку, - сказав Володимир Буряк.

У парку 30-річчя визволення України знаходиться й немало кафе, поблизу – магазин. Володимир Буряк дав доручення голові районної адміністрації по Заводському району Андрію Баєву провести роботу з підприємцями на предмет приведення зовнішнього вигляду цих закладів у відповідність до паркової зони.

Нагадаємо, благоустрій зон відпочинку в усіх районах Запоріжжя – один з пунктів міської програми розвитку інфраструктури та благоустрою. В її рамках завершено реконструкцію проспекту Маяковського від проспекту Соборного до Вознесенівського парку, скверу Театрального. Ведуться роботи в парку Ювілейному в Хортицькому, в парку Гагаріна в Комунарському та парку Клімова в Шевченківському районах.