У Запоріжжі розпочав роботу дитячий Планетарій

05.09.2017 16:27

Сьогодні в Запоріжжі у позашкільному навчальному закладі «Міський Палац дитячої та юнацької творчості» відбулося урочисте відкриття «Дитячого Планетарію».

У 2017 році Міський Палац дитячої та юнацької творчості взяв участь в соціальному проекті «Ми - це місто» з проектом «Дитячий Планетарій». Отримані кошти в сумі 80000 гривень пішли на придбання обладнання для планетарію (сферичне дзеркало, DLP-проектор Optoma EH-500, безкаркасні меблі і науково-популярний контент фільмів для показу на сферичному куполі планетарію).

Планетарій в колишньому Палаці піонерів почав свою роботу в 1988 році (приміщення Планетарію знаходиться на III поверсі в кімнаті площею 54,2 кв.м., діаметр сферичного купола - 6 м.31 см). Перше обладнання для планетарію було ЦКП-2. У планетарії проходили постійні екскурсії, які користувалися великим попитом серед запорізьких школярів.

У 2006 році обладнання вийшло з ладу і планетарій закрився.

Сьогодні на відкриття нового Планетарію прийшли представники міської влади, депутатського корпусу, духовенства та соціально-відповідального бізнесу. В ході урочистого заходу важливість відкриття такого об'єкта зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Ми зобов'язані створити дітям усі умови для здобуття якісної позашкільної освіти, - сказав Анатолій Пустоваров. - Палац дитячої та юнацької творчості - це важливий об'єкт позашкільної освіти в Запоріжжі. Цього року з міського бюджету вже виділено близько 2,5 млн грн. на його ремонт, щоб діти тут займалися в комфортних умовах. Відкриття Планетарію - це масштабний проект і дуже примітно, що він зроблений разом із соціально-відповідальним бізнесом, ми всі разом робимо наше місто кращим.

Тепер в міському Палаці дитячої та юнацької творчості буде працювати астрономічний гурток. Також планетарій буде працювати в середу, п'ятницю та неділю для оформлених екскурсійних груп, не менше 10 осіб.