Володимир Буряк поставив перед міськими службами завдання усунути наслідки негоди до завтрашнього ранку

05.08.2019 17:53

Вихідними у Запоріжжі пройшов буревій та сильна злива. Випала тримісячна норма опадів, що призвело до поривів ліній електропередач, контактної мережі електротранспорту, пошкодження дерев, підтоплення ділянок доріг, проблем з роботою зливової каналізації.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів нараду за участю профільних заступників, голів районних адміністрацій, профільних департаментів та комунальних служб міста.

За інформацією голів районних адміністрацій, станом на 14:00 від повалених дерев та гілок розчищені основні магістральні дороги міста, роботи ведуться на внутрішньоквартальних територіях. КП «ЕЛУАШ» виконує розчищення забитих зливових стоків від сміття та наносного ґрунту.

Основним залишається питання відновлення електропостачання. У Заводському районі на 12:00 без світла залишались 400 будинків. 250 з них будуть підключені найкоротші строки, за іншими адресами робота триває. В Комунарському районі відсутнє електропостачання в будинках та дитячому садку на Дослідній станції. У Вознесенівському районі залишаються знеструмленими ЦИМЕЖ та вул. Овощівництва, а також 7 будинків по вул. Єнісейській. В Шевченківському районі без світла - 500 абонентів сел. Леваневського, 200 споживачів по вул. Військбуд, та 100 будинків селища Тепличний. За інформацією «Запорізьких міських електричних мереж», вчора без електропостачання залишились 23 тисячі абонентів. Станом на 14:00 сьогоднішнього дня знеструмлені 1 приєднання, 78 трансформаторних підстанцій, близько 7 тисяч абонентів.

За підсумками наради міський голова Запоріжжя доручив головам районних адміністрацій разом з керівництвом підприємства «Запорізькі міські електричні мережі» скласти графік підключення абонентів до електропостачання, а також до завтра завершити прибирання територій та ліквідацію наслідків негоди.

- До 18:00 години через контактний центр 15-80 та через інші можливі засоби ви маєте повідомити, коли буде подано напругу на той чи інший будинок. Той об’єм робіт щодо ліквідації наслідків негоди, який сьогодні був озвучений на нараді, в своїй основній масі має бути завершений до завтрашнього ранку. Всі інші недоліки необхідно закінчити на ранок середи, - підкреслив Володимир Буряк.

Міський голова також надав доручення профільним заступникам провести аналіз проблемних питань, які виникли під час негоди, щоб надалі розглянути їх більш оперативне вирішення як на міському, так і на державному рівні.