З початку року запорізький аеропорт на третину збільшив пасажиропотік

06.08.2019 13:27

За 7 місяців 2019 року понад 280 тисяч пасажирів пройшли через повітряну браму запорізького аеропорту. Збільшення пасажиропотоку - один з результатів реалізації міської програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка.

Загальний приріст пасажиропотоку з початку 2019 року становить майже 27% у порівнянні з минулорічними показниками. Найбільша частка пасажирів припадає на міжнародні перельоти - 214 тисяч пасажирів. Вона збільшилась на 28%. Для порівняння у минулому році послугами аеропорту Запоріжжя скористалися 167 тисяч чоловік. На внутрішньому секторі приріст складає 22%, кількість пасажирів зросла з 55,5 тисяч у 2018 році до 68 тисяч у нинішньому.

У липні повітряна гавань Запоріжжя збільшила показники до 51 тисячі пасажирів порівняно з 2018 роком. На міжнародних авіалініях були перевезені понад 40 тисяч пасажирів, на внутрішніх - майже 11 тисяч. Для порівняння: минулого року ці цифри становили 37 тисяч для міжнародного трафіку та 8 тисяч для внутрішнього.

Окремо варто зазначити, що запорізький аеропорт в липні побив два рекорди. По-перше, за останні 11 років крізь запорізьку повітряну браму протягом другого літнього місяця було відправлено найбільшу кількість пасажирів - майже 25,5 тисяч чоловік. По-друге, цього ж місяця зафіксована найбільша кількість літако-вильотів - 356.

Нагадаємо, з 2016 року реалізується міська програма розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Одне з завдань програми, яке поставив міський голова Володимир Буряк - збільшення кількості обслуговуваних рейсів і пасажирів. На сьогодні аеропорт продовжує демонструвати стабільну динаміку зростання пасажиропотоку. Відкриваються нові маршрути - з жовтня запоріжці зможуть літати до Тель-Авіва, буде запущений ще один рейс до Києва.

На завершальний етап вийшло будівництво нового пасажирського терміналу. Роботи знаходяться на особистому контролі міського голови Володимира Буряка. Можливості нового терміналу в перспективі дозволять збільшити кількість пасажирів Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» до 1 мільйона на рік.