У Запоріжжі сприяють тим, хто шукає і пропонує роботу

07.08.2019 09:59

Запорізький міський центр зайнятості співпрацює з 517 підприємствами – здійснює пошук персоналу та комплектування вакантних посад. З цією метою в установі вже два роки активно діє послуга рекрутингу.

За допомогою рекрутерів міського центру зайнятості вже працевлаштована 821 особа.

- Робота рекрутинга полягає не лише в підборі фахівців для підприємств, а й у пошуку роботодавців для шукачів роботи. Люди, які не перебувають на обліку, теж користуються інформацією фахівців з рекрутингу, охоче погоджуються на співбесіду з роботодавцем та успішно працевлаштовуються, - розповів директор Запорізького міського центру зайнятості Олександр Мотовиця.

Надавачі вакансій не менш зацікавлені у такій формі співпраці, бо не витрачають час на підбір кандидатів з великої кількості охочих - попередня співбесіда проводиться рекрутерами. До того ж, заощаджують кошти, бо послуга надається безплатно. А ще – можуть скористатися ресурсами центру зайнятості для розміщення своїх вакансій.

Представникам малого бізнесу, за умови такої співпраці з центрами зайнятості, не обов’язково мати в штаті менеджера, відповідального за підбір персоналу.

- Ми прагнемо забезпечити роботодавців якісними послугами. Тож, до 19 серпня триватиме всеукраїнське опитування надавачів вакансій. Пропонуємо їм поділитися досвідом співпраці зі службою зайнятості, розповісти про послуги, якими скористалися і сформувати пропозиції щодо вдосконалення роботи ДСЗ, – зазначив Олександр Мотовиця.