У Запоріжжі зникає черга в дитячі садочки

06.08.2019 17:19

Міська влада продовжує систематично працювати над ліквідацією черг в дошкільні навчальні заклади. Наразі вони вже відсутні в Олександрівському, Хортицькому та Вознесенівському районах. Цього року зникнуть черги й в Шевченківському та Заводському районах, де закінчуються капітальні ремонти двох дитячих садків. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив хід виконання робіт в дитсадку № 217 «Грайлик».

Багато років цей дитячий садочок простояв закритий, стара будівля не відповідала вимогам для перебування маленьких дітей. У 2016 році було відремонтовано та відкрито 6 груп.

З 2 вересня тут запрацюють ще 5 груп. Наразі майже всі будівельні роботи завершені, замінено всі мережі, виконано благоустрій території, змонтовано дитячі павільйони, майданчик для сушіння білизні, облаштовано пішохідні доріжки, спортивний майданчик, висаджено зелені насадження. Санвузли в кожній групі зробили сучасні та різнокольорові, а мийку для парт вбудували в стіну та закрили дверцятами. Таким чином, і місця більше, і вона закрита від дітей. А ще, в садочку дуже тепло. Це все завдяки сучасному утепленню як стін, так і даху.

У цілому, дошкільний навчальний заклад зможе прийняти більше двохсот дітей, завдяки чому черга в дитсадки в Шевченківському районі буде ліквідована.

- У 20-х числах серпня будуть завершені всі роботи та з 2 вересня дитячий садочок запрацює. Таким чином, ми повністю знімемо питання про чергу в ще в одному районі Запоріжжя. Цей навчальний заклад специфічний, буде приймати діточок з мовними вадами. Думаю, він стане базою, щоб ці діти могли бути повноцінними членами нашого суспільства. Зараз реконструюється садочок №169 в Заводському районі, який розрахований на 95 місць. Після здачі його в експлуатацію буде закрито питання щодо черг в цьому районі. Таким чином, завдяки системній роботі за майже чотири роки нам вдасться ліквідувати чергу в дитсадки вже в 5 районах міста, - зазначив Володимир Буряк.

Ще один дитячий садок, який планували відкрити вже цього року, - №220, який знаходиться в Осипенківському мікрорайоні. Але наразі через коригування проекту там ще навіть не відбулися торги. Міський голова заявив, що відповідальні мають написати пояснювальні та їм буде винесено догану за те, що роботи не будуть виконані в обіцяні строки.

До речі, батьки дітлахів Шевченківського району чекають на відкриття дитячого садочка, усі групи вже набрали.