В Олександрівському районі обговорили шляхи протидії поширенню наркоманії

07.08.2019 12:15

В Олександрівській райадміністрації відбулася зустріч з представниками громадських організацій, правоохоронних органів, установ та закладів Запоріжжя. Разом обговорили можливі способи запобігання і недопущення розповсюдження наркотичних речовин у межах території.

Увагу акцентували на усуненні «вбивчої» реклами – адрес продажу наркотичних речовин в Інтернеті. Зазвичай нею обмальовані фасади будівель, балкони багатоповерхівок чи паркани приватних домоволодінь.

- Дорогою на роботу або з роботи, по глухих закутках чи у парках та скверах міста можна побачити використані голки та шприци. Ще більш неприємним є той факт, що на стінах житлових будинків, об’єктів комунальної інфраструктури з’являються написи, графіті з вказівками сайтів, де можна вільно придбати наркотики. Врешті-решт спільними зусиллями ми маємо щось робити з цими негативними проявами, бо мова йде про здоров’я підростаючого покоління і майбутнє країни, - зазначив заступник голови Олександрівської райадміністрації Олександр Наріженко.

Активісти міських громадських організацій регулярно влаштовують рейди проти прихованої реклами наркотиків і зафарбовують подібні написи. Ініціативу підтримує й керівництво Олександрівської райадміністрації – готові й надалі робити все необхідне, аби спільно з правоохоронними органами протидіяти рекламі наркотиків.

КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя», в свою чергу, працює над розробкою інформаційної кампанії, яка є не менш важливим кроком у цьому напрямку.

У підсумку учасники зустрічі домовилися обміркувати ідею залучення комунальних підприємств до зафарбовування написів з рекламною наркотиків. А ще - балансоутримувачів будівель за умови появи таких адрес на їх фасадах.