Запорізький концерн «МТМ» проводить підготовку до опалювального сезону

08.08.2019 12:22

Наразі роботи з заміни трубопроводів на окремих вулицях ведуться у Вознесенівському, Комунарському, Заводському, Дніпровському та Шевченківському районах міста.

Сьогодні зранку працівники концерну «МТМ» працюють по вулиці Якова Новицького. Тут замінюють труби протяжністю 110 метрів від теплової камери до житлового будинку № 10. Старий трубопровід був введений в експлуатацію ще у 1959 році, кошторисна вартість заміни складає 248 тисяч гривень. Паралельно роботи ведуться в районах міста:

  • вул. Магара (Комунарський р-н);
  • вул. Вроцлавська (Заводський р-н);
  • вул. Троїцька (Олександрівський р-н);
  • вул. Портова (Дніпровський р-н);
  • вул. Миколи Корищенка (Шевченківський р-н).

Зазначимо, що вперше в міжоплювальний сезон фахівцями концерну проводиться одразу кілька етапів гідравлічних випробувань (перевірка трубопроводів на міцність та щільність за допомогою подачі води під підвищеним тиском), оскільки застарілими в Запоріжжі було визнано близько 350 кілометрів тепломереж. Саме завдяки гідравлічним випробуванням можна виявити аварійні ділянки та вчасно усунути їх. Так, станом на 31 липня вже виявлено 238 поривів трубопроводів, після чого замінено 4600 метрів тепломереж. Гідравлічні випробування продовжуються.

- Ми проводимо гідравлічні випробування саме влітку, коли відсутність в кранах гарячої води завдає запоріжцям менше дискомфорту, ніж у зимовий період. Саме їх проведення допоможе запобігти розриву труб під тиском вже під час опалювального сезону і запоріжці не залишаться без необхідного тепла в холодну пору року, - зазначив директор відділення аварійно-відновлювальних робіт та будівництва концерну «МТМ» Ростислав Лапицький.