У Запоріжжі продовжується ремонт житлового фонду

08.08.2019 13:21

За три роки в Запоріжжі було відремонтовано більше 600 багатоповерхівок та майже тисяча ліфтів. Роботи виконуються як за рахунок міського бюджету, так і за кошти, які запоріжці сплачують керуючим компаніям за послугу з утримання будинків. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів виїзну нараду на вул. Металургів, 22, де виконує роботи КП «Запоріжремсервіс».

Цей чотирьохповерховий будинок був побудований 70 років тому, тому внутрішньобудинкові мережі та покрівля потребують ремонту.

Наразі працівниками КП «Запоріжремсервіс» виконано підготовчі роботи по ремонту цоколю та ведеться поточний ремонт трубопроводу холодного водопостачання. Також буде відремонтовано покрівлю.

Роботи виконуються за кошти, які накопичилися за рахунок оплати мешканцями за послугу з утримання будинку. Проте цей будинок має й більше 40 тис. грн. заборгованості.

- За підрахунками, щоб відновити досить зношений житловий фонд Запоріжжя, потрібно близько 3,5 млрд грн. Таких коштів в міському бюджеті на сьогодні немає. Роботи з ремонту будинку №22 по вул. Металургів виконуються за кошти, які мешканці сплачують в тарифі за послугу з утримання будинку, та обігові кошти керуючої компанії «Запоріжремсервіс». Виконується заміна мереж холодного водопостачання, наступного тижня буде зроблено відмостку, також треба відновити цоколь та підготувати покрівлю, щоб люди могли спокійно пережити зиму. На наступний рік будуть заплановані роботи з ремонту покрівлі, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що мешканці мають своєчасно сплачувати за отримані послуги, а керуючі компанії – своїм прикладом показувати, що вони можуть якісно працювати та заохотити людей вчасно робити оплату.

Володимир Буряк також доручив керівникам КП «Запоріжремсервіс» та Дніпровської райадміністрації привести до ладу сквер, розташований на прибудинковій території.