У Запоріжжі штрафують за будівельне сміття у дворах

08.08.2019 17:23

Сьогодні в Заводському районі пройшов черговий рейд за участю працівників районної адміністрації, керуючої компанії та представників поліції. Робоча група виїхала за адресою вул. Історична, 38. Місцеві жителі скаржилися на будівельне сміття, що знаходиться у дворі понад трьох тижнів.

Щотижня робоча група проводить рейди по Заводському району, щоб перевірити санітарний стан вулиць та дворів. Сьогодні приїхали за адресою вул. Історична, 38 – на запит місцевих жителів. Тут протягом кількох тижнів лежить будівельне сміття, яке залишили біля контейнерного майданчика очікуючи, що його заберуть робітники компанії «Вельтум-Запоріжжя». Але вивіз будівельного сміття не входить до абонентського тарифу підприємства.

У ході рейду учасники робочої групи провели бесіди з мешканцями двох квартир, які, на думку сусідів, є винуватцями захаращення території. Працівники інспекції з благоустрою склали адміністративні протоколи та попередили – треба прибрати найближчим часом, адже залишки будівельного сміття вважаються порушенням правил благоустрою.

- Це заборонено правилами благоустрою Запоріжжя та призводить до штрафних санкцій від 340 до 1360 грн для фізичних осіб та від 850 до 1700 грн для юридичних осіб. Якщо в житловому приміщенні йде ремонт, сміття після будівельних робіт повинні самостійно вивозити власники жилплощі. Послугу замовляють у керуючої компанії чи підприємства, що займається вивозом сміття – у них є доступ на полігон ТПВ. Залишати будівельне сміття у подвір’ї біля баків не можна, - розповів інспектор інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Ярослав Іовов.

Подібні рейди, за словами керівництва районної адміністрації, будуть проводитися й надалі.