Сьогодні Кабінет Міністрів України розгляне питання будівництва пасажирського терміналу в запорізькому аеропорту

06.09.2017 08:00

Сьогодні міський голова Володимир Буряк перебуває з робочою поїздкою в Києві, в ході якої візьме участь в засіданні Кабінету Міністрів України, яке пройде під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Під час засідання Кабінет Міністрів України розгляне проект розпорядження про затвердження проектно-кошторисної документації будівництва пасажирського терміналу в Міжнародному аеропорту «Запоріжжя». У разі прийняття цього рішення місто фактично отримає дозвіл на початок будівництва терміналу.

Відзначимо, концепцію будівництва пасажирського терміналу міський голова Володимир Буряк представив минулого року. Після цього була підготовлена проектна документація. Це зайняло чимало часу, адже до будівництва терміналу досить жорсткі вимоги. Проект пройшов експертизу, а в травні почалися його узгодження в міністерствах і Кабінеті Міністрів України.

За цей час проектно-кошторисна документація була без зауважень узгоджена в міністерствах фінансів, економіки, юстиції, а також регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Міський голова Володимир Буряк постійно вів переговори з цього питання з профільним віце-прем'єр-міністром Володимиром Кістіоном, в міністерствах.

- У травні проектно-кошторисна документація будівництва терміналу пройшла експертизу і була відправлена на узгодження в міністерства і Кабінет Міністрів України. У червні, під час робочої поїздки в Запоріжжя, підтримку в просуванні проекту будівництва терміналу запорізького аеропорту обіцяв Володимир Гройсман. Приємно, що Володимир Гройсман виконав свою обіцянку. Уже сьогодні пройде засідання Кабінету Міністрів України, де буде розглянуто розпорядження про затвердження проекту. Упевнений, що буде прийнято позитивне рішення, - сказав Володимир Буряк.