У Запоріжжі презентували міський конкурс «Кращий опікун року»

09.08.2019 14:46

Конкурс на визначення кращого опікуна в Запоріжжі проводиться вже четвертий рік поспіль. Минулого року участь у ньому взяли 62 родини. Мета проєкту – підтримати опікунські та прийомні родини, розкрити батьківський та педагогічний потенціал, показати таланти сімей та налагодити емоційний зв’язок між батьками та дітьми.

На презентації в Туристичному центрі представники конкурсної комісії розповіли, що цьогоріч конкурс проводитиметься за наступними номінаціями: «Родина талантів» (виконання музичних і танцювальних номерів тощо), «Креативна родина» ( демонстрація відеоролика на тему «Щаслива родина очима дитини» тривалістю до 3 хвилин) та «Спортивна сім’я» (участь у спортивній естафеті). Окремо визначатимуть володаря Гран-прі - шляхом голосування на сторінці служби у справах дітей на Фейсбуці.

- На сьогодні в нас збільшується кількість опікунських сімей, прийомних родин, будинків дитячого типу, тому ми розширили наш контингент і участь будуть брати абсолютно всі. Ми працюємо над тим, аби якомога більше учасників залучити до цього проєкту, тому сьогодні присутні потенційні кандидати вже на презентації зможуть заповнити заявки на участь, - зазначила начальник служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша.

Заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров також розповів, що завдяки спільним діям міської влади та служби у справах дітей вдалося привернути увагу громадськості до проблем прийомних сімей та дітей-сиріт. За останні роки в місті активізувався процес усиновлення, втім роботу будуть продовжувати, адже в запорізьких інтернатах наразі знаходиться 133 дитини, які все ще чекають на своїх прийомних батьків.

- Я хочу подякувати кожній людині, яка взяла на себе таку велику відповідальність. Ми, в свою чергу, намагаємося робити все можливе, аби надати підтримку кожній такій родині: не лише у матеріальному плані, а саме створенням таких проєктів, які допомагають наблизити батьків і дітей та розкрити їх один перед одним, – заначив Анатолій Пустоваров.

Представники конкурсної комісії також ознайомили присутніх із усіма етапами конкурсу:

  • До 4 вересня 2019 року учасники подають заявку на участь до служби у справах дітей з відеовізиткою (1хв.) та короткою інформацією про свою родину;
  • З 9 по 20 вересня 2019 року відбуватиметься перегляд робіт учасників номінацій «Родина талантів» та «Креативна родина», а також проходитиме спортивна естафета серед учасників номінації «Спортивна сім’я»;
  • З 10 по 20 вересня 2019 року проходитиме голосування за титул Гран-прі.

Гала-концерт проведуть до Дня усиновлення – 27 вересня у міському Палаці дитячої та юнацької творчості. За традицією переможці та лауреати конкурсу отримають цінні подарунки – побутову техніку.