Зміни в наданні житлових субсидій

06.09.2017 09:40

Як повідомляє управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, Постановою Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2017 року № 609 було внесено зміни до порядку надання житлових субсидій населенню.

Зміни, зокрема, торкнулися процедури здійснення розрахунку субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію в попередній період.

При призначенні субсидії на наступний період в травні будуть враховуватися доходи за третій і четвертий квартали попереднього року, а при розрахунку субсидії на опалювальний період в жовтні - доходи за перший і другий квартали поточного року.

Тим домогосподарствам, у яких існують прострочені понад два місяці борги за житлово-комунальні послуги в сумі менше ніж двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.), Субсидія буде розрахована на наступний період автоматично. Якщо прострочена понад два місяці заборгованість по оплаті послуг перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів, субсидія буде продовжуватися тільки після погашення або реструктуризації заборгованості.

Зміни відбулися і в нормах споживання природного газу населенням. Так, при наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання, соціальна норма споживання для призначення субсидії становить - 3,3 куб. метра на одну людину в місяць. При наявності газової плити і в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 5,4 куб. метра на місяць, при наявності газової плити і газового водонагрівача - 10,5 куб. метрів на місяць.