Колектив Запорізького геріатричного стаціонару продовжує організацію розважальних та оздоровчих заходів для своїх підопічних

12.08.2019 10:23

Так, у серпні у стаціонарі розпочався 11-й заїзд підопічних Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування, для яких вже підготували цікаві та змістовні розважальні заходи: бесіди, консультації, музичні вітальні, перегляд кінофільмів тощо.

Один із таких заходів, «Літня карусель» - відвідав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров. Відпочиваючі співали, танцювали, брали участь в інтелектуальній вікторині та слухали хоровий спів.

З початку року у геріатричному стаціонарі було проведено 10 заїздів громадян, за цей час тут відпочили 313 осіб.

Нагадаємо, геріатричний стаціонар є структурним підрозділом Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування, створений для тимчасового проживання громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. Стаціонар розрахований на 36 ліжко-місць. У кімнатах можуть розміститись від однієї до трьох осіб. Є приміщення для людей з інвалідністю, пристосовані до усіх їх потреб. Усі відпочиваючі геріатричного стаціонару забезпечені цілодобовим медичним наглядом, у штаті відділення є лікар-терапевт, медичні сестри. Працює кабінет масажу. Протягом 18 днів перебування в геріатричному стаціонарі громадяни забезпечуються 4-разовим збалансованим харчуванням, у тому числі з урахуванням стану здоров’я та віку.

Для проведення та організації якісних розважальних заходів для відпочиваючих за кошти місцевого бюджету було придбано портативну акустичну систему. Наразі ведеться поточний ремонт фасаду будівлі, на це з бюджету міста виділено біля 200 тисяч гривень.