В Запоріжжі розпочали капітальний ремонт дороги через греблю ДніпроГЕС

12.08.2019 15:20

З сьогоднішнього дня стартували дорожні роботи на греблі ДніпроГЕС. У планах – повна заміна асфальтового покриття. Про це повідомив балансоутримувач об’єкту – підприємство «Укргідроенерго». Це перший капітальний ремонт автомобільної дороги на ДніпроГЕСі - до цього робили тільки вибіркові ямкові ремонти. На час виконання робіт рух транспорту через греблю буде частково змінений.

Заміна асфальтового покриття на греблі ДніпроГЕС розпочалася сьогодні та триватиме до 15 жовтня. На цей час балансоутримувач об’єкту вводить обмеження в русі транспорту. Так, забороняється в’їзд на греблю вантажівок, також вирішується питання про перенаправлення тролейбусів та автобусів.

За словами представників «Укргідроенерго», ремонт будуть робити поетапно. Для руху транспорту залишають 2 дорожні смуги на греблі. У часи пік ремонтні роботи будуть переривати, щоб звільнити ще одну смугу.

- На виконання доручення Президента України приватне акціонерне товариство «Укргідроенерго», на балансі якого знаходиться дорожній переїзд через греблю Дніпрогесу, розпочало ремонтні роботи з заміни асфальтобетонного покриття дороги. У зв’язку з роботами на час ремонту рух вагового та негабаритного транспорту через греблю заборонений. Ремонтні роботи будуть вестись цілодобово, для зручності городян вони будуть призупинятись в години пік. Просимо поставитися з розумінням до тимчасових незручностей, - розповіла представник прес-служби філії Дніпровської ГЕС ПрАТ «Укргідроенерго» Анжеліка Сільнова.

Балансоутримувачі кажуть - після завершення капітального ремонту на греблі з’явиться зручна сучасна дорога. Втім, необхідність у нових мостах не зникає, адже завантаженість греблі ДніпроГЕС – 3 600 автівок за годину.