На перехресті проспектів Соборного та Металургів починається складний ремонт каналізації

12.08.2019 16:46

З вівторка, 13 серпня, на перехресті двох проспектів – Металургів та Соборного – розпочинається капітальний ремонт зливової каналізації, що знаходиться під проїжджою частиною у напрямку Заводського району. Щоб отримати доступ до комунікацій та зняти асфальтове покриття, рух транспорту на цій ділянці буде припинено. Підрядники кажуть – це єдина можливість попередити подальше руйнування автомобільної дороги та будинків, що знаходяться поруч.

За словами спеціалістів, ділянка дороги на перехресті проспектів Соборного та Металургів уже довгий час знаходиться під загрозою руйнування. Виною цьому – аварійний стан зливової каналізації, яка не ремонтувалася протягом десятиліть. Через постійні підтоплення на дорозі з’являються провали, а будівля поруч - помітно осідає.

Після обстеження території, нарад з представниками місцевої влади та проведення тендерів підрядники починають капітальний ремонт зливової каналізації. Для цього необхідно розрити проїжджу частину – тільки тоді спеціалісти зможуть побачити масштаби проблеми та будуть приймати рішення про подальші дії. За словами експертів, складність робіт в тому, що на ділянці знаходиться декілька важливих електро- та гідрокомунікацій, які не можна пошкодити.

Для виконання робіт з 10 ранку 13 серпня перекриють рух на перехресті проспектів Соборного та Металургів до вулиці Добролюбова включно (смуга у напрямку Правого берегу). Обмеження діятиме до повного закінчення ремонтних робіт. Разом з представниками поліції та перевізниками експерти управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку склали схему руху транспорту в об’їзд вздовж найближчих вулиць, яка буде опублікована на офіційному сайті цього управління. Також актуальний стан на ділянці дороги буде відображено у мобільному додатку «Дозор».

- Планово у нас всі маршрути перерозподілені на найближчі автомобільні ділянки - через проспекти Металургів і Соборний. «Запоріжелектротранс» починає рух з боку старої частини міста через проспект Металургів з виїздом на вулиці Незалежної України і Добролюбова. Виконано певні роботи, щоб була можливість здійснювати рух у бік площі Запорізької, - розказав заступник начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради Олександр Кухарєв.