Відбулась офіційна зустріч міської влади з учасниками міжнародного молодіжного проекту «Multi»

13.08.2019 14:36

13 серпня заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров провів офіційну зустріч із групою молодіжного обміну з німецького міста-партнера Оберхаузен.

Проект «Multi» заснований задля налагодження дружніх відносин між країнами через участь молодих представників цих держав у спільних проектах спортивного та креативного напрямків. Міжнародні зустрічі проводяться у Оберхаузені кожні два роки, а участь у них беруть учні з Естонії, Англії, Туреччини, Ізраїлю, Італії, Китаю, Румунії та України. Ще з 1987 року до проекту приєдналася Запорізька гімназія № 46. За цей час Оберхаузен відвідали близько 250 учнів. Паралельно – організовуються візити німецьких студентів до Запоріжжя. Цьогорічний візит проходить з 9 по 24 серпня, у його межах гості відвідали і міську раду. Студенти з Німеччини розповіли про свої перші враження від  Запоріжжя та поділилися, чим планують займатися у місті. Зокрема програма передбачає знайомство з місцевою історією, відвідання визначних місць, участь у різноманітних проектах, поїздки до Дніпра та Бердянська. На березі Азовського моря учасники проекту «Multi» проведуть три дні.

- Сьогоднішня зустріч не перша і не остання. Ми дуже пишаємося і цінуємо наші відносини з європейськими партнерами, з містами-побратимами. Ось такі програми міжнародних обмінів дають можливість молоді не лише отримати великий обсяг практики вивчення іноземних мов, а й створити спільні соціально важливі проекти та обмінятись досвідом. Ми прагнемо, щоб наша молодь не мала кордонів: ані в спілкуванні, ані в своєму розвитку. Співпрацю з нашими партнерами ми будемо продовжувати і надалі, аби надати молодим запоріжцям можливість побачити світ і показати себе в цьому світі, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Вже влітку наступного року запорізькі школярі проведуть таку ж молодіжну зустріч в Оберхаузені, яка проходитиме з 26 липня до 9 серпня.