Перетин проспектів Соборного та Металургів перекрито: стартував ремонт каналізації

13.08.2019 16:10

Сьогодні, 13 серпня, на перехресті двох проспектів - Металургів і Соборного - почався капітальний ремонт зливової каналізації, яка знаходиться під проїжджою частиною в напрямку Заводського району. Щоб отримати доступ до комунікацій і зняти асфальтове покриття, рух транспорту на цій ділянці припинено. Підрядники кажуть - це єдина можливість запобігти подальшому руйнуванню автомобільної дороги і будинків, які знаходяться поруч.

За словами фахівців, ділянка дороги на перехресті проспектів Соборного та Металургів вже довгий час знаходиться під загрозою руйнування. Виною цьому - аварійний стан зливової каналізації, що не ремонтувалася протягом десятиліть. Через постійні підтоплення на дорозі з'являються провали, а будівля поруч - помітно осідає.

Після обстеження території, нарад з представниками місцевої влади та проведення тендерів підрядники почали капітальний ремонт зливової каналізації. Для цього необхідно зняти верхній шар проїжджої частини - тільки тоді фахівці зможуть побачити масштаби проблеми і прийняти рішення про подальші дії. За словами експертів, складність робіт в тому, що на цій ділянці знаходиться кілька важливих електро- та гідрокоммунікацій, які не можна пошкодити. Через цю специфіку працювати на об'єкті будуть тільки протягом світлового дня.

Для виконання робіт з 13 серпня перекрито рух на перехресті проспектів Соборного та Металургів до вулиці Добролюбова включно (смуга в напрямку Правого берега). У перші дні автомобільний рух регулюють представники поліції.

Обмеження діятиме до повного закінчення ремонтних робіт. Разом з представниками поліції і перевізниками експерти управління транспортного забезпечення та зв'язку склали схему руху транспорту в об'їзд по найближчих вулицях, яка опублікована на офіційному сайті цього управління. Також актуальний стан на ділянці дороги буде відображено в мобільному додатку «Дозор».

- Цей об'єкт у нас вважається аварійним. Тому прийняли рішення виконати заміну труби зливової каналізації протяжністю близько 120 метрів. З сьогоднішнього дня почалися роботи з перекриття руху, змінена робота світлофорів, «Запоріжелектротранс» переніс рух тролейбусів, почали підготовчі роботи. Плануємо з четверга почати демонтаж асфальту і земляні роботи. До кінця тижня сподіваємося розкрити всі мережі, які знаходяться під землею, - розповів головний інженер КП "Ууправління капітального будівництва" Андрій Павлусь.