Володимир Буряк: «Сьогодні ми отримали дозвіл уряду на початок будівництва нового пасажирського терміналу»

06.09.2017 14:35

На сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів України, яке пройшло під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, прийнято розпорядження про затвердження проектно-кошторисної документації будівництва сучасного пасажирського терміналу в міжнародному аеропорту «Запоріжжя».

В результаті Запоріжжя отримало дозвіл на початок будівництва нового терміналу. Роботи планується почати вже в цьому році, після завершення торгів для визначення підрядника, які вже наближаються до завершення.

- Пропоную підтримати місто Запоріжжя і запорізький аеропорт в реалізації цього проекту. Хочу підкреслити, що все це буде відбуватися за кошти міського бюджету. Це дуже хороший проект. Ми можемо тільки побажати успіхів і підтримати міського голову в цьому, - зазначив Володимир Гройсман.

В результаті Кабінет Міністрів України підтримав проект розпорядження. Глава уряду доручив міністерству екології та природних ресурсів України в дводенний термін узгодити прийняте розпорядження.

У засіданні взяв участь і міський голова Запоріжжя Володимир Буряк. Виступаючи на засіданні Кабінету Міністрів України, міський голова сказав:

- Хочу подякувати Кабінету Міністрів України, Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, віце-прем'єр-міністру України Володимиру Кістіону за підтримку. Торги вже закінчуються. 17 вересня ми виходимо на розкриття конкурсних пропозицій. Ухвалення такого рішення - хороший почин для початку будівництва. Кошти на початок робіт в міському бюджеті є, - сказав Володимир Буряк.

Після прийняття розпорядження міський голова Володимир Буряк відповів на питання журналістів.

- Запоріжжя потребує нового пасажирського терміналу в аеропорту. У цьому ми переконалися, вивчивши стан діючого терміналу, після чого почалася розробка проектної документації. У травні проект пройшов експертизу і був відправлений на узгодження в міністерства і Кабмін. Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України ми отримали підтвердження, що буде підписано розпорядження про затвердження проектно-кошторисної документації будівництва терміналу, - заявив Володимир Буряк.

Прийняття розпорядження стало можливим завдяки підтримці Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Також велику допомогу запорожцям надав профільний віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон, з яким вів переговори особисто Володимир Буряк.

Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» - один з найважливіших інфраструктурних об'єктів не тільки для Запоріжжя і Запорізької області, а й сусідніх регіонів країни. Необхідність його розвитку розуміє не тільки міська влада, а й в Кабінеті Міністрів України. Це підтвердили і результати сьогоднішнього засідання Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, концепцію будівництва пасажирського терміналу міський голова Володимир Буряк представив у минулому році. Після цього була підготовлена проектна документація. Це зайняло досить багато часу, адже до будівництва терміналу досить жорсткі вимоги. Проект пройшов експертизу, а в травні почалися його узгодження в міністерствах і Кабінеті Міністрів України.

За цей час проектно-кошторисна документація була без зауважень узгоджена в міністерствах фінансів, економіки, юстиції, а також регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Тепер остаточне рішення прийняв Кабінет Міністрів України.

На сьогодні проектна вартість будівництва пасажирського терміналу становить 543 мільйони гривень. Його площа складе понад дванадцять тисяч квадратних метрів. Пропускна здатність - 400 осіб на годину (250 пасажирів в міжнародному секторі, 150 - в секторі для внутрішніх рейсів). Також для обслуговування терміналу заплановано будівництво котельні, насосної станції, комплексної трансформаторної підстанції, підведення енергопостачання, водопостачання, каналізації, тепло- і газопостачання, зливової каналізації, систем зв'язку.