У Запоріжжі нагородили обдарованих спортсменів і тренерів

13.08.2019 18:00

Заохочувальні відзнаки – Листи подяки і Грамоти - отримали перспективні запорізькі спортсмени Ганна Дмитренко та Артем Четвертак, а також їхні тренери і директори спортивних шкіл, де вони займаються. Відбулося нагородження у малому залі Запорізької міської ради.

Крім вітань, обдарована молодь отримала й комплекти спортивних костюмів з символічним принтом – гербом міста.

Ганна Дмитренко – шашистка. У першому виді програми Молодіжного Чемпіонату Європи – класичній грі, виборола бронзову нагороду у складі збірної України. Змагання проходили цьогоріч 1-9 серпня у Варшаві (Польща). А вже 8 серпня – в особистому заліку стала чемпіонкою Європи у програмі швидкої гри.

- У грудні я виграла фінал Чемпіонату України з бліцу серед жінок. Це дало мені право брати участь у Чемпіонаті світу, що проходив у Ризі (Латвія). У збірній було троє жінок – крім мене, ще двоє гросмейстерів. Я вважаю, що гарно виступила серед 54 дуже сильних суперниць – спортсменок з різних куточків світу, - розповіла Ганна Дмитренко.

Артем Четвертак захоплюється веслувальним спортом - греблею на байдарках. Цьогоріч на Чемпіонаті України серед юніорів та молоді у класі човнів каное відзначився результатом: С-1, 5000 м – перше місце; С-2, 1000 м – друге місце; С-4, 500 м – перше місце.

На Чемпіонаті Європи серед юніорів та молоді до 23 років, який тривав з 11 по 14 липня 2019 року у місті Рачица (Чехія), також у заїзді на човнах каное С-4, 500 м – виборов третє місце. На Чемпіонаті світу, що проходив у місті Пітешті (Румунія), посів друге місце.

Юних спортсменів особисто привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Побажав їм наснаги та нових спортивних здобутків.

- Сьогодні хочу подякувати тренерам, адміністрації наших спортивних шкіл і батькам. Впевнений, що такою командою продовжуватимемо здобувати золото й підтримувати спортивний імідж нашого міста. Я завжди наголошую під час зустрічей з молодими спортсменами: звертайте увагу на пропаганду спорту. Коли спілкуєтеся з вашими однолітками, друзями, розповідайте їм про переваги здорового способу життя. Я впевнений, що до шкіл прийде ще більше талановитої молоді, в нас буде ще більше медалей і загартованих, у широкому сенсі цього слова, молодих людей, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У Запоріжжі, за ініціативи міського голови Володимира Буряка, забезпечена матеріально-технічна підтримка спортивних дитячо-юнацьких шкіл, поступово оновлюється інвентар та оснащення.

Крім того, з міського бюджету фінансується й Програма підтримки обдарованої молоді Запоріжжя. Це цьогорічне нововведення - 40 спортсменів щомісячно, за результатами своєї спортивної діяльності, отримують стипендії у розмірі 1 тис. грн, по 5 тис. грн нараховується тим, хто готується до участі в Олімпійських іграх.