Завдання керуючим компаніям - підвищувати якість роботи та співпрацювати з людьми

14.08.2019 14:20

Керуючі компанії повинні активніше взаємодіяти з запоріжцями та покращувати якість надання послуг населенню. Адже головне їх завдання – надання якісних послуг, а лише потім отримання прибутку. Саме на цьому акцентував увагу міський голова Володимир Буряк під час сьогоднішньої наради, яка відбулась у міськвиконкомі. Вона була присвячена підсумкам роботи контакт-центру «15-80».

У 2016 році у Запоріжжі було створено міський контакт-центр «15-80» на базі служби «15-80». Одним із завдань нового контакт-центру було стати незалежною від надавачів житлово-комунальних послуг структурою, яка могла б не лише приймати заявки від запоріжців, а й контролювати їх виконання у постійному режимі.

- До того служба «15-80» діяла у складі комунального підприємства, яке надавало житлово-комунальні послуги. Тобто підприємство контролювало саме себе. Це не могло не позначатися на ефективності роботи, - зазначив Володимир Буряк.

За цей час контакт-центр постійно розширював коло питань, за якими можна звертатися до його спеціалістів. Раніше це були майже виключно питання, які стосувалися житлового фонду. Тепер туди додалися питання інфраструктури та благоустрою, громадського транспорту, районних адміністрацій, Міської аварійної служби, активізувалася співпраця з «Водоканалом» та концерном «Міські теплові мережі». Фактично тепер запоріжці звертаються до контакт-центру з усіх питань, які стосуються роботи міського господарства, життєдіяльності міста.

Було затверджено Регламент роботи контакт-центру. Саме ним визначається взаємодія з тими профільними службами, які виконують роботи по заявках, отриманих від запоріжців. Це стосується в тому числі й аварійних ремонтів, ремонтів житлового фонду, інженерних мереж. Документ чітко встановлює строки, механізм реагування на подібні звернення громадян, виконання робіт.

Керівник КП «Центр управління інформаційними технологіями» Юрій Орєшкін відзначив, що представники контакт-центру не лише приймають та передають заявки, а й контролюють їх виконання, аналізують результати цієї роботи. Жодна заявка на виконання робіт не закривається без проведення відповідної перевірки.

У той же час не можна сказати, що всі проблемні питання вирішені. Значна частина профільних підрозділів реагує на заявки запоріжців досить оперативно та якісно, з мінімальними порушеннями Регламенту. Зокрема це стосується Міської аварійної служби. Це підтверджують подяки, які надходять від мешканців. Але є й протилежні випадки. Перш за все це стосується керуючих компаній.

Близько 50% заявок стосується житлового фонду, який обслуговують керуючі компанії. Для цього є об’єктивні причини, адже більшість житлових будинків побудовані досить давно, житловий фонд зношений. Однак це не знімає відповідальності з керуючих компаній за реагування на заявки від запоріжців.

- Ваше головне завдання надавати якісні послуги мешканцям. Саме для цього ваші підприємства створювалися. Отримання прибутку знаходиться вже на другому місці. Адже якщо люди отримуватимуть якісні послуги, то тоді вони будуть більш охоче їх оплачувати, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що керуючі компанії повинні покращувати свою роботу, якість надання послуг. Важлива складова цього – постійна взаємодія з запоріжцями. Городяни повинні отримувати об’єктивну інформацію про плани роботи, виконання ремонтів та багато іншого.

- За тиждень чекаю від кожної присутньої тут керуючої компанії, комунального підприємства пропозицій про підвищення якості роботи, активізацію співпраці з людьми. Хочу ще раз підкреслити: без постійного спілкування з людьми результату не буде. Лише так можна отримати інформацію про ситуацію у кожному будинку, існуючі проблеми, які необхідно вирішити в першу чергу, - сказав Володимир Буряк.