У Запоріжжі розповіли, як ходитиме транспорт після перекриття перехрестя проспектів Соборного та Металургів

14.08.2019 14:45

Вчора, 13 серпня, у центрі Запоріжжя стартував капітальний ремонт зливової каналізації. Роботи проводять на перетині проспектів Соборного і Металургів. Задля ремонту частково перекрито рух транспорту. Сьогодні представники управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міськради пояснили, як тепер буде рухатися громадський транспорт на цій ділянці.

У Запоріжжі продовжуються підготовчі роботи для капітального ремонту зливової каналізації на перетині проспектів Соборного і Металургів. Об’єкт знаходиться в аварійному стані та потребує нагальної заміни. Фахівцям необхідно зняти верхній шар проїжджої частини - тільки тоді вони зможуть побачити масштаби проблеми і прийняти рішення про подальші дії.

Для проведення робіт з 13 серпня перекрито рух на перехресті проспектів Соборного та Металургів до вулиці Добролюбова включно (смуга в напрямку Правого берега). У перші дні автомобільний рух регулюють представники поліції.

Обмеження діятиме до повного закінчення ремонтних робіт. Разом з представниками поліції і перевізниками експерти управління транспортного забезпечення та зв'язку склали схему руху транспорту в об'їзд по найближчих вулицях, яка опублікована на офіційному сайті цього управління. Задля уникнення транспортного колапсу перевізників проінформували про зміни, організували додаткові дорожні знаки та обрали відповідальних осіб, що будуть інформувати громадян безпосередньо на об’єкті.

Представники управління наголосили, що на час проведення робіт транспорт, що прямує до Заводського та Хортицького району, ходитиме за звичайним графіком руху з дотриманням всіх звичних зупинок, але з об’їздом сусідніми вулицями Верхньою і Незалежної України, через вулиці Трегубенка та Добролюбова. Так, наприклад, зміни стосуються маршрутних таксі №73, 83, 54, транспорту підприємства «Запоріжелектротранс».

Перенесено всього дві зупинки громадського транспорту, що рухається проспектом Соборним – не більш ніж на 50 метрів. Особливу увагу громадян звертають на зупинку «Проспект Металургів» і просять не зупиняти транспорт біля зеленої зони розділювальної смуги, адже зупинка там не передбачена.

- На жаль, люди на зеленій зоні організували самовільну зупинку громадського транспорту – вони подають сигнали маршрутним таксі, і водії змушені зупинятися. Скоріш за все це трапляється через непоінформованість населення. Зупинка "Проспекту Металургів" біля вежі перенесена на 50 метрів назад від світлофора і знаходиться тепер напроти торгівельного центру «Фортуна», - розповів головний спеціаліст управління транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Ілля Жуков.

Також актуальний стан на ділянці дороги буде відображено в мобільному додатку «Дозор».