Новий навчальний рік в оновлених школах естетичного спрямування

14.08.2019 15:30

У Запоріжжі триває ремонт позашкільних навчальних закладів естетичного спрямування. У дитячій музичній школі № 1, що в Олександрівському районі, набирає сили капітальне оновлення. Поточний ремонт підрядники виконують у школі мистецтв № 2, що у Південному мікрорайоні.

ДМШ № 1 (вул. Гоголя, 47) веде свій початок з 1926 року і є найстарішою з-поміж музичних шкіл міста. «Пережила» будівля й лихоліття нацистської окупації під час Другої світової війни.

Загалом за час свого існування заклад дав путівку в життя майже 7 000 випускників. Зараз тут музичне й театральне мистецтво опановують 470 учнів, працюють 80 висококваліфікованих фахівців.

Аби заняття були більш ефективними й приносили задоволення, у ДМШ № 1 триває капітальний ремонт. Загальна його вартість сягнула 539 тис. грн. Вже замінені 37 віконних блоків, виконаний монтаж відкосів, полагоджений фасад будівлі. Майже завершено й облаштування санвузлів – кріплення гіпсокартону та укладення кахлю. Хід робіт особисто перевірив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Ми продовжуємо, в рамках міської програми, приводити до ладу наші школи естетичного виховання. Сьогодні ми інспектуємо два заклади. Бачимо, що музична школа № 1 отримала новий фасад, що гармонійно виглядає поруч з муралом. Впевнений, що школи естетичного виховання мають естетично виглядали. Те ж стосується й школи мистецтв № 2. Загалом у місті діють 13 таких закладів, в яких десятиліттями, або й ніколи, не виконувались капітальні ремонти. Тому ми виокремили п’ять етапів. Наступна черга – це покрівлі, актові зали і навчальні кімнати. Закуповуємо музичні інструменти – цьогоріч вартість придбаного сягнула 1,5 млн грн, оновлюємо й меблі. За вказівкою міського голови Володимира Буряка надолужуємо те, що школи недоотримали у попередні роки. Я впевнений, це дасть можливість нашим талановитим дітям і педагогам нести мистецтво у маси. Життя не тільки Запоріжжя, а й всієї України, стане більш культурно насиченим, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У вже згаданій школі мистецтв № 2 (вул. Новокузнецька, 18а) добігає кінця поточний ремонт. Заклад розташований в одній будівлі з ЗОШ № 103. Тут замінені віконні блоки, виконаний монтаж відкосів та укладено кахель на сходових майданчиках. Також змонтовані гіпсокартонні конструкції та електроосвітлення. Сума робіт складає 265 620,3 грн.

- Заклад у вересні відзначатиме 30-річчя. З моменту його відкриття ця частина будівлі не ремонтувалася взагалі. Всі роботи вже знаходяться на завершальному етапі, практично пофарбовані стіни, стелі. Повністю впоратися підрядники планують до кінця поточного тижня. Звісно, заклад матиме нове обличчя, бо коли приміщення охайні й доглянуті – це сприяє пробудженню й розвитку творчих здібностей у дітей, - розповіла директорка ДШМ № 2 Катерина Полтарихіна.

У ДШМ № 2 зараз навчаються 400 учнів на музичному, вокально-хоровому, хореографічному і художньому відділеннях.