У Запоріжжі розпочався навчальний рік в «Університеті третього віку» для пенсіонерів

06.09.2017 16:00

Сьогодні, 6 вересня, у Вознесенівському відділенні денного перебування Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) продзвенів символічний перший дзвінок. Так почався новий навчальний рік в «Університеті третього віку» для сивочолих студентів.

У структурі Запорізької міської терцентру соціального обслуговування утворені шість відділень денного перебування, які надають соціальні послуги в п'яти районах міста. З 2012 року у відділеннях денного перебування успішно працюють унікальні «Університети третього віку», слухачами яких є запорізькі пенсіонери і ветерани. У 2016-2017 навчальному році університет закінчили 257 слухачів на факультетах «Запоріжжя - наш спільний дім», «Основи здоров'я і довголіття», «Культурознавство країн світу»та інших. У минулому році слухачі університету виступили з пропозицією до міської влади системно навчати їх роботі на комп'ютері.

І ось сьогодні заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров і начальник управління соціального захисту населення Ольга Полковникова привітали слухачів університету з новим навчальним роком і вручили їм студентські квитки, а також вручили керівникам міських відділень денного перебування сертифікати на 65 тис. гривень на придбання комп'ютерної техніки для занять в школі комп'ютерної грамотності. У цьому році на кошти міського бюджету для «Університету третього віку» були придбані 30 комп'ютерів на суму близько 400 тис. гривень.

- Сьогодні ми презентуємо в «Університеті третього віку» початок нового навчального року та нового предмета - освоєння комп'ютерної грамотності, - зазначив заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров. - Уміння працювати на комп'ютері для літніх людей - це не тільки вимога часу. Це також можливість завжди підтримувати зв'язок з близькими людьми, в тому числі з-за кордону, спілкуватися з однодумцями, розширювати свій кругозір. Упевнений, що незабаром сивочолі студенти зможуть самостійно знаходити багато корисної інформації в мережі.

У новому навчальному році в «Університет третього віку» зараховано вже 260 слухачів. Крім комп'ютерної грамотності, вони будуть вивчати культуру різних країн, історію, мистецтво. Навчання для слухачів - безкоштовне.