У Дніпровській райадміністрації знають, як боротися з амброзією

15.08.2019 11:51

Сьогодні у Дніпровському районі Запоріжжя пройшла толока за участі працівників місцевої райадміністрації та інспекції з благоустрою. Об’єднавши спільні зусилля, вирішили позбутися карантинного алергену довкола адмінбудівлі – звести до мінімуму її негативний вплив на здоров'я людей.

Діловий одяг на практичний змінили кілька десятків працівників Дніпровської райадміністрації. Перед початком прибирання пройшли інструктаж, отримали пару робочих рукавиць та маски для захисту дихальних шляхів. Почали о 9-ій ранку.

Забезпечені були пляшками з питною водою і сміттєвими мішками для подальшого вивезення бур’яну.

Задіяли головний метод боротьби з небезпечним алергеном – механічне знищення, тобто виривання з коренем вручну на клумбах і газонах. Добру справу виішили продовжити – запровадили справжній екологічний флешмоб.

- Сьогодні інспекція з благоустрою та Дніпровська районна адміністрація приєдналися до міської програми боротьби з карантинними рослинами. Ми повністю видалили амброзію біля будівлі райадмністрації. Хочу закликати всіх небайдужих містян, а також керівників підприємств та організацій - приєднуйтесь. А також хочу розпочати флешмоб боротьби з амброзією і першу естафету передаю головам районних адміністрацій, а саме: Хортицька РА  - Олександр Пшеничний, Заводська РА – Андрій Баєв, та Олександрівська РА – Валерій Мостовий. Чекаємо ваших відеозвітів, - зазначив начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Змієнко.

Керівник ГО «Запоріжжя без амброзії» Микола Ралик розповів: у нашому місті ситуація з видаленням алергену краща, ніж в інших куточках України.

- Це питання вийшло на рівень розгляду міським головою. Володимир Буряк проводить наради, аби тримати ситуацію під контролем. Сьогоднішня толока – це приклад іншим організаціям, щоб вони колективом виходили і знищували карантинні рослини. Адже працівники цим дихають і як наслідок може розвинутися алергія. Наступного року тут ростиме амброзія, але вже в три рази менше, - додав Микола Ралик.