Міська влада допомагає поліції організувати рух транспорту після початку ремонту на греблі ДніпроГЕСу

15.08.2019 14:35

Дорожні роботи на греблі ДніпроГЕС виконує балансоутримувач об’єкту – підприємство «Укргідроенерго». Це перший капітальний ремонт автомобільної дороги на ДніпроГЕСі - до цього робили тільки вибіркові ямкові ремонти. У планах – повна заміна асфальтового покриття на греблі ДніпроГЕС до 15 жовтня. На цей час балансоутримувач об’єкту ввів обмеження в русі транспорту. Організацію руху транспорту на греблі здійснює Патрульна поліція. Міська влада надає їй у цьому всю можливу допомогу. За словами представників «Укргідроенерго», ремонт будуть робити поетапно. Для руху транспорту залишають 2 дорожні смуги на греблі. У часи пік ремонтні роботи будуть переривати, щоб звільнити ще одну смугу.

Заміна асфальтового покриття на греблі ДніпроГЕС стартувала 12 серпня. В період виконання ремонтних робіт будуть перекриті 2 смуги з 4. Для автотранспорту передбачені обмеження. Зокрема заборонений в’їзд на греблю вантажівок, також закриті два тролейбусних маршрути № 3 та 8.

- Усі існуючі тролейбусні маршрути працюватимуть до площі Запорізької. По маршрутах тролейбусів №3, 8 курсуватимуть по три автобуси з інтервалом руху 20-30 хвилин. У випадку, якщо їх буде недостатньо, буде вирішуватись питання випуску додаткових машин. Автобусні маршрути працюватимуть без змін, - розповів головний спеціаліст управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Ілля Жуков.

Цілодобово буде закритий рух вантажного і великовагового транспорту через греблю ДніпроГЕС. Об’їзд здійснюється через І і ІІ мости Преображенського у період часу з 21.00 до 07.00. У зв’язку зі збільшенням навантаження на мости там додатково чергують 5 патрульних екіпажів.

Представники Патрульної поліції відзначають, що всі питання з організацією руху оперативно вирішуються.

- Задля організації та регулювання руху автотранспорту на греблі на час виконання робіт задіяні два патрульних екіпажі. Мобільні пости розташовані при в’їздах на ДніпроГЕС, та допомагають водіям орієнтуватися в нових дорожніх знаках, встановлених у зв’язку з ремонтом, паркують або розвертають вантажівки та великогабаритні авто. Робота організована таким чином, щоб уникнути незручностей для містян, - зазначила тимчасово виконуюча обов’язки старшого інспектора прес-служби управління Патрульної поліції Катерина Шевченко.

Нагадаємо, що міський голова звернувся до керівництва Головного управління ДСНС з проханням забезпечити чергування спецтехніки, яка зможе оперативно евакуювати транспорт, що зламався або потрапив в аварію.