За останні півроку запорізький контакт-центр «15-80» прийняв 82 тисячі звернень

15.08.2019 14:52

За цей проміжок часу також було надано майже 60 тисяч консультацій – тобто відомостей про відсутність тієї чи іншої послуги через аварійні ситуації чи поточні ремонти. Решта – зареєстровані у вигляді звернень й переадресовані виконавцям.

Загалом міський контакт-центр співпрацює з більш ніж 15 підприємствами різних форм власності, у тому числі й керуючими компаніями, районними адміністраціями, департаментами та управліннями.

Тематика дзвінків різноманітна, але левова частка – 90% - стосується сфери житлово-комунального господарства, 5% - благоустрою, інфраструктури, ще 5% - роботи департаментів, управлінь та райадміністрацій.

Багато нарікань надходять від жителів багатоповерхівок, які знаходяться в обслуговуванні керуючих компаній. Причина переважно одна – зношеність будівель. Втім, це не позбавляє управителів відповідальності і необхідності вчасного реагування.

- Коли хтось із мешканців нам телефонує, оператор ретельно вивчає ситуацію – ставить додаткові запитання. Це робиться для того, аби з’ясувати якомога більше подробиць. Не достатньо повідомити, що стався порив трубопроводу, треба уточнити якого саме – холодного чи гарячого водопостачання, а може взагалі каналізації. Чим швидше надходять відповіді, тим скоріше оформлюється заявка. Далі звернення класифікується і спрямовується до виконавця, - розповіла начальниця міського контактного центру «15-80» Наталя Вітвицька.

Класифікатор поділяє заявки на довго-, середньо- і короткострокові. В межах визначеного регламенту виконавець надає інформацію про перебіг робіт. Нею оператор контакт-центру ділиться із заявником – тримаючи його у курсі справи.

У планах на базі контакт-центру «15-80» відкрити «Гарячу лінію» для спілкування запоріжців з представниками влади. Серед запрошених можуть бути заступники міського голови, депутати міськради, голови райадміністрацій, директори департаментів та підприємств, керуючих компаній.