У Запоріжжі стартував футбольний проєкт «Давай, грай!»

15.08.2019 17:10

«Давай, грай!» - це соціальний проєкт, який покликаний популяризувати здоровий образ життя та спорт, зокрема футбол, в Україні. Він вже реалізується у 23-х містах, відсьогодні до проекту приєдналося Запоріжжя.

Проєкт спільно з бізнесом у регіонах реалізує некомерційний фонд «Shakhtar Social». Запорізькі підприємства групи "Метінвест" першими з компанії відгукнулись на пропозицію фонду створити нові можливості для розвитку спорту саме у Запоріжжі.

Сьогодні на новому футбольному полі у Запорізькій гімназії №71 дали урочистий старт проєкту. Спеціально запрошений гість, гравець національної збірної України та півзахисник футбольного клубу "Шахтар" Віктор Коваленко, провів для вихованців футбольних шкіл міста майстер-клас. Після чого усі охочі змогли сфотографуватися з відомим спортсменом та взяти у нього автограф.

Проект «Давай, грай!» реалізований вже у 23-х містах України, у ньому були задіяні 43 майданчики та понад 3 тисячі дітей від 7 до 12 років. У Києві, Маріуполі, Харкові та Івано-Франківську працюють групи і для дітей з інвалідністю, де займаються понад 100 осіб. Запоріжжя стало 24-м містом, у якому діти отримали змогу безкоштовно займатись футболом.

- Футбол у Запоріжжі представлений на високому рівні і продовжує постійно розвиватися. Нам вдалося створити міський футбольний клуб, який з аматорів дійшов вже до Першої ліги. Ми надаємо системну підтримку дитячим футбольним школам і постійно оновлюємо спортивну інфраструктуру. Проєкт «Давай, грай!» лише підсилить інтерес до цього виду спорту у місті, а можливість потренуватися та поспілкуватися з гравцем національної збірної може стати черговим поштовхом до майбутнього спортивного розвитку наших дітей, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.