Володимир Буряк ініціював нараду в Офісі Президента України

15.08.2019 16:24

Сьогодні міський голова Володимир Буряк перебував з робочою поїздкою у Києві, де взяв участь у нараді, яка пройшла в Офісі Президента України. Серед її учасників були представники Офісу Президента України, Міністерства фінансів, Антимонопольного комітету. Нарада була присвячена питанням фінансування проєктів, які реалізуються у Запоріжжі за рахунок коштів бюджету розвитку та інших ресурсів. Проведення наради ініціював Володимир Буряк.

В Офісі Президента України обговорили питання фінансування низки масштабних інфраструктурних та енергозберігаючих проєктів, які реалізуються у Запоріжжі. Зокрема будівництва нового терміналу аеропорту та програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». У результаті міський голова зміг добитися позитивних зрушень у вирішенні питання.

Міський голова Володимир Буряк прокоментував журналістам результати наради, відзначив, що розмова була досить конструктивною. Наголосив, що у Запоріжжі комплексно підходять до розвитку аеропорту - це будівництво нового пасажирського терміналу, завершення ремонту основної злітно-посадкової смуги.

- Сьогодні ми шукаємо можливості для фінансування продовження будівництва терміналу. Була дуже конструктивна розмова. Ми разом з представниками Офісу Президента, Міністерства фінансів знайшли шляхи для вирішення тих фінансових проблем, які на сьогоднішній день існують, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що минулого місяця будівництво терміналу відвідав Президент України Володимир Зеленський, який дав позитивну оцінку запорізькому проєкту. І новий термінал дійсно потрібний Запоріжжю, адже сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості міста, зростанню прибутків як аеропорту, так і місцевого бюджету.

- Термінал, який ми будуємо, сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості Запоріжжя. Також на сьогоднішній день понад 20 авіаперевізників бажають працювати з Запоріжжям після відкриття нового терміналу. Для міста це надходження додаткових коштів, - підкреслив Володимир Буряк.

На своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» Володимир Буряк прокоментував результати наради та повідомив, що на наступному тижні продовжить зустрічі в Києві.