В Олександрівському районі Запоріжжя борються з рекламою наркотиків

15.08.2019 17:50

В Олександрівському районі вийшли на рейд представники районної адміністрації та громадськість з метою знайти і зафарбувати написи на фасадах будинків, які закликають купувати наркотикі. Такою рекламою особливо густо замальовані будівлі на вулицях Шкільній та Українській. З цих об'єктів і почали рейд.

На рейд по вулицях міста вийшли близько 20 представників громадських організацій, небайдужі мешканці та голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий. Учасники принесли з собою балончики з кількома відтінками фарби.

Представники громадської організації «Пошук зниклих дітей» кажуть, що регулярно виходять в подібні рейди з добровольцями. За місяць в середньому зафарбовують до 1000 реклам наркотиків на стінах будинків. Вважають, що тільки об'єднавшись можна перемогти цю проблему.

- Ми вже два роки проводимо подібні рейди. Кожні вихідні виходимо на зафарбовування. Через деякий час, звичайно, з'являються нові написи, проте ми не припиняємо боротьбу. Думаю, що це якоюсь мірою приносить свої результати. Також допомагають небайдужі люди - якщо вони бачать підозрілих осіб, відразу дзвонять до поліції, - розповів представник громадської організації «Пошук зниклих дітей» Олександр Курінний.

Провести спільний рейд учасники зустрічі домовилися після робочих нарад минулого тижня. Кажуть - подібні спільні виходи на об'єкти будуть тепер проходити щотижня.

- Звичайно, одного тільки зафарбовування недостатньо, щоб повністю зупинити поширення наркотиків у Запоріжжі, але треба з чогось починати. Якщо ми не будемо звертати увагу населення, громадськості на цю проблему, як ми її подолаємо? Зараз ведемо роботу з представниками правоохоронних органів, щоб співпрацювати більш продуктивно, домовилися про спільні дії з громадськими організаціями. Будемо системно підходити до вирішення проблеми, - озвучив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.