Восени в Шевченківському районі почне працювати оновлена дитяча амбулаторія

16.08.2019 13:55

Необхідну медичну допомогу в комфортних умовах у відремонтованій амбулаторії № 3 по вул. Карпенка-Карого отримуватимуть 6 тисяч дітей, які мешкають у Шевченківському районі. Якість виконання робіт з реконструкції медзакладу сьогодні перевірив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Будівля амбулаторії була споруджена ще у 1952 році, тож вже давно потребувала капітального оновлення. У межах реалізації міської програми з розбудови десяти запорізьких амбулаторій у 2016 році була розпочата реконструкція закладу.

Загальна вартість робіт склала 2,6 мільйони гривень. За ці кошти вдалось провести ремонти усіх приміщень, здійснити заміну мереж електропостачання, зробити благоустрій прилеглої території та закупити сучасне обладнання. Наразі амбулаторія оснащена матеріалами та технікою на 100 відсотків. Тут повністю оновлено меблі та медичне устаткування (є апарат ЕКГ, білірубінометр, пульсоксиметр, цифровий спірограф, дитячий мішок Амбу, ваги для новонароджених, таблиці Орлової, дитячий пікфлоуметр, ростоміри, сповивальні столи). Також за амбулаторією закріплений санітарний автотранспорт, що дозволяє покращити якість надання первинної медичної допомоги маленьким пацієнтам, особливо при невідкладних станах. З метою підтримки оптимального температурного режиму у приміщеннях встановлені кондиціонери, також оформлена дитяча ігрова кімната та встановлені телевізори у холах.

Пацієнтів обслуговуватимуть 8 лікарів-педіатрів. На сьогодні ними укладено більше 5 тисяч декларацій. Кожен лікарський кабінет забезпечений телефонним зв’язком та комп’ютером з підключенням до мережі Інтернет. Також впроваджено онлайн запис, електронні рецепти та електронну амбулаторну карту. Повноцінно почне працювати оновлена амбулаторія вже на початку вересня.

- Ми сьогодні проінспектували виконання ремонтних робіт у дитячій амбулаторії № 3 і остаточним результатом повністю задоволені. Звичайно, реконструкцію можна було б провести і швидше, але ми робили акцент саме на якості. Наші діти – це найголовніше, тому вони гідні того, аби отримувати професійну допомогу лікарів у комфортних умовах. Ми поставили собі за мету протягом трьох років оновити мережу запорізьких дитячих та дорослих амбулаторій, і, як бачите, потроху її досягаємо, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.