У Запоріжжі встановлюють нові камери відеоспостереження

19.08.2019 16:32

У районі Нікопольського повороту розпочато встановлення 7 камер зовнішнього спостереження. «Всевидячі очі» фіксуватимуть ситуацію на зупинках громадського транспорту, проїжджій частині та перехресті – тут перетинаються вулиці Істоміна, Калнишевського та Хортицьке шосе. Через пожвавлений рух цей відрізок шляху відслідковуватиме спеціальна оглядова камера – з круговою панорамою 360 градусів.

Загалом цьогоріч у Хортицькому районі мають з’явитися 10 камер відеоспостереження. Минулого тижня були вмонтовані 3 – на з’їзді у селище Нижня Хортиця. Деякі з щойно доданих 7-ми в околицях Нікопольського повороту націлені на розпізнавання номерів автівок. У полі зору транспорт, що рухається з сусіднього Дніпра до Нікополя, або ж у зворотному напрямку, до Хортицького району, чи далі у центр міста.

Минулоріч у Запоріжжі були встановлені 211 камер нової системи відеоспостереження - в рамках програми «Безпечне місто». Впродовж 2019 запланували додати ще 20 – половину у Хортицькому районі, решту у Шевченківському та на виїзді у бік Дніпра - біля посту поліції. На останній локації знімальні апарати вже прикріплені до кронштейнів, триває їх налаштування й підключення.

У перспективі - приєднання до системи відеоаналітики з можливістю передачі вхоплених кадрів поліцейським. Система працюватиме з уже загаданим функціоналом – можливістю розпізнавання номерних знаків. Це може зокрема посприяти пошуку викрадених транспортних засобів.

Напередодні 1 вересня із залученням системи спостереження вдасться подбати не лише про порядок у місті, а й безпеку школярів.

- Є ідея, яку міський голова Володимир Буряк минулого тижня озвучив на нараді разом з правоохоронцями. Йдеться про проєкт «Безпечна школа», який передбачає встановлення камер відеоспостереження на території навчальних закладів міста. Ця ініціатива варта уваги. Особливої актуальності вона набуває напередодні початку занять. Ми разом з департаментом освіти та науки вже почали відпрацьовувати спільні дії. Розрахували й приблизну вартість проєктно-кошторисної документації. Реалізуючи цей пілот, розробимо в рамках проєкту «Безпечне місто» низку заходів для запуску мережі, – зазначив директор КП «Центр управління інформаційними технологіями» Юрій Орєшкін.