У Запоріжжі обговорили можливості реалізації проектів у соціальній сфері при підтримці Німецького товариства міжнародного співробітництва

07.09.2017 13:25

6 вересня відбулася зустріч представників Запорізької міської ради з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». Під час зустрічі обговорювались пріоритетні сфери подальшої співпраці.

Як відзначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, Запорізька міська рада вже півтора роки тісно співпрацює з товариством GIZ, і всі попередні зустрічі завершувалися конкретними проектами, які працюють на покращення обласного центру.

- Попередня співпраця показала гарні результати, сподіваємося в подальшому наше спілкування буде таким же плідним. Серед проектів, які ми б хотіли реалізувати у наступному році є ті, що стосуються сфер охорони здоров’я та соціальної сфери. Зокрема, це відкриття міського реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю, хоспіс, центр фізичної та психологічної реабілітації, а також створення дитячого закладу інноваційного типу «Вундеркінд». Для реалізації цих заходів вже знайдені приміщення, зараз проекти знаходяться на етапі розробки проектної документації, - розповів Анатолій Пустоваров.

Експерт проекту Штефан Дрегер зазначив, що Німецьке товариство міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fьr Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» задоволене співпрацею з місцевою владою.

- Я приємно вражений, що у Запоріжжі готуються до реалізації такі масштабні проекти у соціальний сфері. Зроблено вже великий обсяг роботи, знайдені приміщення для реалізації. Зі свого боку ми готові запропонувати критерії та рамки співпраці для реалізації спільних проектів, а також надати допомогу у питаннях менеджменту, освітніх програм, тренінгів для співробітників, - сказав Штефан Дрегер.