У Запорізькому центрі первинної медико-санітарної допомоги № 10 почав роботу денний стаціонар

20.08.2019 13:22

У центрі, до складу якого входить 12 амбулаторій загальної практики, цього відділення не було ніколи. Завдяки виділеним з міського бюджету коштам вдалось відремонтувати приміщення для денного стаціонару та закупити необхідне обладнання. З робочим візитом стаціонар відвідав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Центр первинної медико-санітарної допомоги № 10 надає первинну та невідкладну медичну допомогу мешканцям Вознесенівського та лівобережної частини Дніпровського району. У складі центру працюють 12 амбулаторій загальної практики, з них 8 – обслуговують 105 тисяч дорослого населення Запоріжжя. Аби покращити якість надання медичних послуг та розвантажити стаціонарні відділення міських лікарень з міського бюджету були виділені кошти на облаштування денного стаціонару на території центру. Майже 300 тисяч гривень пішли на проведення ремонтних робіт та придбання необхідного медичного обладнання.

Наразі стаціонар вже працює, графік його роботи з 8.00 до 16.00 щоденно, крім вихідних. У стаціонарі облаштовано кабінети лікаря та медичної сестри, є санітарна кімната, палата з десятьма ліжками та різноманітне медичне устаткування: електрокардіограф, глюкометр, тонометр, офтальмоскоп.

Як розповіла директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 10» Тетяна Глотова, денна пропускна спроможність стаціонару – 20-25 осіб. Пацієнти тут можуть пройти огляд, отримати рекомендації лікаря та необхідні медичні маніпуляції: проведення внутрішньовенних крапельних інфузій, внутрішньом ’язового та підшкірного введення ліків тощо.

- Ми продовжуємо програму розвитку первинної ланки медицини у місті Запоріжжі. Вже не перший рік діє міська програма, яка передбачає проведення реконструкції амбулаторій та денних стаціонарів. 10-й центр – єдиний, у якому стаціонару не було взагалі. І ми цю ситуацію, як бачите, виправили. Відтепер тут можуть отримати допомогу люди, які знаходяться на профілактичному лікуванні, ті, хто має певні терапевтичні проблеми, але не потребує госпіталізації. Роботу ми будемо продовжувати, адже за десятки років у медичній галузі міста накопичилось чимало проблем, які ми наразі активно вирішуємо. Відкриття нового стаціонару - черговий крок до виведення запорізької медицини на більш доступний та якісний рівень, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.