Запорізьких дітей-сиріт забезпечать житлом

20.08.2019 12:38

В Запоріжжі створили міську комісію, яка вирішить, кому з дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, призначать державну грошову компенсацію або придбають житло. До складу комісії увійшли представники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, фінансів, освіти, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури, регіонального розвитку та будівництва, капітального будівництва, юридичної служби, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та ін.

В Україні продовжують реалізовувати державну програму допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. З державного бюджету виділені кошти, які можуть бути спрямовані на:

  • будівництво приміщень для малих групових будинків, житла для дитячих будинків сімейного типу, капітальний ремонт/реконструкцію житла для дитячих будинків сімейного типу, яке перебуває в комунальній власності;
  • придбання житла у житлових будинках для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла, житла для дітей;
  • виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла;
  • розробку проектної документації на нове будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію житла для дитячих будинків сімейного типу, нове будівництво приміщень для розміщення малих групових будинків.

У Запорізькому міськвиконкомі створена профільна комісія, яка розглядає справи дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Члени комісії вже провели нараду та визначили потреби цих категорій дітей в коштах на 2019 рік, які передали на розгляд обласної комісії.