Володимир Буряк: «У парку Трудової Слави повинен з'явитися справжній господар, поки такого немає»

07.09.2017 11:40

Міський голова Володимир Буряк доручив голові районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Андрію Звєгінцеву розробити програму робіт з утримання парку Трудової Слави.

Нинішній стан парку, на думку міського голови, є незадовільним. З цим згодні й багато запоріжців. Це питання обговорювалося в ході наради, яку сьогодні Володимир Буряк провів у парку Трудової Слави.

Міський голова зазначив, що парк Трудової Слави щодня відвідують сотні запоріжців. При цьому вони бачать переповнені урни, розбиту плитку і облицювання, нефарбовані лавочки, металеві паркани, які стоять тут уже багато років і ніхто не стежить за їх зовнішнім виглядом. На даток до цього графіті, які ніхто й не думає змивати. Залишені на газонах недопалки і так далі. Досить тільки увійти в парк Трудової Слави через головний вхід, і що ж можна побачити на зворотному боці колон - оббите облицювання з плит.

- Запоріжці хочуть побачити позитивні зміни в парку Трудової Слави. Зараз ми реконструюємо ділянку дороги на вулиці Південноукраїнській, з обладнанням «паркувальних кишень». Запоріжці зможуть припаркувати свої автомобілі, перед тим як піти в парк, а це значить, що тут буде більше відвідувачів. Однак парк необхідно утримувати в належному стані. Для цього у парку Трудової Слави повинен з'явитися справжній господар, поки такого немає, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова доручив голові районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Андрію Звєгінцеву розробити нову програму утримання парку Трудової Слави, яка повинна почати працювати в цьому році. Парк має бути приведений у належний стан. Однак необхідно думати і про його реконструкцію.

- Перша частина парку Трудової Слави була реконструйована, однак продовження робіт немає. Завдання районної адміністрації - підготувати проект реконструкції другої частини парку Трудової Слави, до вулиці Перемоги, щоб почати перший етап робіт уже в 2018 році, - зазначив Володимир Буряк.

В цьому році в парку Трудової Слави повинна бути облаштована Алея випускників, ідею якої запропонували самі запоріжці в рамках Громадського бюджету. Будуть встановлені малі архітектурні форми в «музичному» стилі, у вигляді рояля, нот, а також парти. Буде виконане замощення плиткою, встановлені ліхтарі зовнішнього освітлення.

- Роботи на Алеї випускників мають розпочатися вже в понеділок. Також доручаю провести додаткові роботи, щоб облаштувати ділянку між Алеєю випускників і вже реконструйованою частиною парку Трудової Слави, - заявив Володимир Буряк.