Швидко й зручно: центр зайнятості активно впроваджує електронні сервіси

21.08.2019 13:35

Доступність до ресурсів з комп’ютера, під’єднаного до Інтернету, або з мобільного на базі Android та Apple - Державна служба зайнятості активно впроваджує електронні сервіси з надання соціальних послуг громадянам та роботодавцям з використанням інтернет-технологій.

Вже введено в експлуатацію новий веб-сайт «Єдине соціальне середовище зайнятості». Портал надає можливість швидкого пошуку вакансій та резюме по всій Україні, подання роботодавцями звітності в режимі онлайн, а також самообслуговування громадян шляхом доступу до «Електронної черги».

Клієнт також має можливість скористатися дистанційними онлайн-сервісами – «Електронний кабінет роботодавця» і «Електронний кабінет безробітного».

- Ми працюємо над урізноманітненням, розширенням переліку послуг і їх доступністю – як для безробітних, так і роботодавців. Активно впроваджуємо сучасні форми, методи й підходи до роботи, - зазначив директор Запорізького міського центру зайнятості Олександр Мотовиця.

Завдяки сервісу «Електронна черга» на порталі Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua, сьогодні є можливість не виходячи з дому дистанційно записатися на прийом до фахівця будь-якого центру зайнятості України за посиланням: http://www.dcz.gov.ua/EReception/#/about

«Електронний кабінет безробітного» надає можливість зареєстрованому пошукачеві створити власне резюме, переглянути цікаві вакансії, ознайомитись з інформацією про тимчасову зайнятість і професійне навчання, а також більше дізнатися про нарахування й виплати допомоги по безробіттю. Користувач персонального кабінету може переглянути дані про заплановані та фактичні відвідування установи, заходи, які мають відбутися, й записатися на котрийсь з них.

«Електронний кабінет роботодавця» - це сучасний інформаційно-комунікаційний сервіс, зорієнтований насамперед на заощадження часу роботодавців та підвищення ефективності їх взаємодії зі службою зайнятості. По суті це персональне автоматизоване робоче місце з можливістю подання звітності в режимі онлайн, контролю комплектування заявлених вакансій та кількості направлень претендентів на роботу. Серед функціоналу також моніторинг договорів на організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру, працевлаштування після професійного навчання, перегляд актуальних резюме шукачів роботи та ін.