У Запоріжжі презентували новий маршрут на острів Хортиця

21.08.2019 14:43

Відкривається новий маршрут, який поєднає центр міста з історичною пам’яткою – островом Хортиця. Там буде працювати екологічний транспорт - тролейбуси з автономним ходом.

Тролейбус курсуватиме від площі Маяковського до зупинки «Турбаза «Хортиця». Маршрут буде пролягати по проспекту Соборному через греблю «ДніпроГЕС», бульвар Вінтера до розворотного кільця біля пам’ятника козаку Мамаю.

- Вже давно велися розмови стосовно забезпечення острова Хортиця громадським транспортом, зокрема тролейбусами. Однак існуюча там контактна мережа пошкоджена, не відповідає термінам експлуатації та сучасним технологіям. Тому було запропоновано використати тролейбуси з автономним ходом. Саме на цей маршрут планується запустити дві таких машини, - зазначив заступник начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Кухарєв.

Олександр Кухарєв розповів, що машини рухатимуться від площі Маяковського автономним ходом, з’єднуватися з існуючою контактною мережею на проспекті Соборному і до бульвару Вінтера. Далі, через арочний міст та острів Хортиця, рух також продовжуватиметься на автономному ході. Зараз проводиться робота з офіційного затвердження маршруту, складання паспорта. У зв’язку з ремонтними роботами на дорожному полотні греблі «ДніпроГЕС» запустити тролейбуси планується у жовтні.

Нагадаємо, на травневій сесії міськради було прийняте рішення про закупівлю в лізинг п’яти тролейбусів з автономним ходом. Надходження першої партії очікується наприкінці вересня. Два тролейбуси будуть обслуговувати маршрут №1 «Площа Маяковського» - «Турбаза «Хортиця».