У контакт-центрі 1580 розповіли про результати співпраці з міськими службами

21.08.2019 17:00

Служба, як окремий контакт-центр, почала працювати восени 2016 року. На сьогодні в установі працює 40 співробітників, які допомагають жителям міста шляхом одного телефонного дзвінка оформити заявку на вирішення своїх комунальних проблем та з’єднатися з міськими службами-виконавцями. Лише за останні півроку оператори контакт-центру отримали 80 тисяч звернень та надали 40 тисяч консультацій.

У контакт-центрі працюють кілька груп операторів. Одні оформлюють заявки телефоном, інші – відповідають за електронні звернення. Наразі телефонну лінію 1580 обслуговують 24 оператори. Коли людина дзвонить сюди - оператор її вислуховує та обов’язково задає уточнюючі питання. Це потрібно для того, аби якомога точніше обрати вид проблеми – для цього у контакт-центрі користуються спеціальним класифікатором, затвердженим виконкомом. Далі, відповідно до виду проблеми, обирається виконавець, який її усуватиме.

У списку виконавців - 15 підприємств, крім них, сюди можна віднести міські департаменти, управління та районні адміністрації. В інформаційному полі контакт-центр також співпрацює з Патрульною поліцією, ПАТ «Запоріжгаз» та ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Після того, як виконавець отримує заявку, він зобов’язаний писати коментарі щодо нинішнього стану звернення, щоб оператори могли швидко людині надати інформацію про те, у якому стані його заявка, на якій стадії роботи. Після завершення ремонту – виконавець відсилає контакт-центру звіт, а оператори телефонують замовнику та уточнюють, чи задоволений він вирішенням проблеми. Якщо відповідь схвальна - заявка закривається, якщо ж ні – з відповідним коментарем замовника заявка ставиться у режим повтору і повертається виконавцю на доопрацювання.

- Дуже ефективною стала також робота онлайн-порталу нашого центру. На сьогодні ми маємо понад 18 тисяч зареєстрованих користувачів. Вони досить правильно оформлюють онлайн-заявки, додають повний опис, класифікують проблему, надсилають фото. Якщо ж треба більше інформації – ми дзвонимо та уточнюємо. А загалом усе спілкування проходить в електронному вигляді. На сайті також можна відстежити статус заявки. До того ж після реєстрації користувачам на пошту будуть надходити повідомлення про початок та завершення будь-яких ремонтних робіт, які проводитимуться на зареєстрованій адресі, - розповіла начальник підрозділу «Контакт-Центр 1580» Наталя Вітвицька.