Володимир Буряк запропонував варіанти вирішення транспортної проблеми на греблі та мостах

21.08.2019 14:54

Встановлення додаткових постів Патрульної поліції: вони мають регулювати рух транспорту на вулицях, з яких транспорт потім прямує на греблю «Дніпрогесу». Контроль за дотриманням заборони руху великовантажного транспорту через греблю. Виконання ремонтних робіт «Дніпрогесом» таким чином, щоб техніка не заважала руху по відкритих для транспорту смугах. Саме ці питання обговорювались під час наради, яку провів сьогодні міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжується ремонт дороги на греблі «Дніпрогесу», який виконує «Укргідроенерго». У результаті вчора ввечері запоріжці страждали від численних заторів, у яких стояли годинами та не могли потрапити додому. Ситуація повторилася сьогодні вранці. Відзначимо, питання виникали і раніше, але зараз проблема стала гострою. Щоб розібратися у ситуації міський голова зібрав на екстрену нараду представників профільних міських служб, Патрульної поліції, «Дніпрогесу».

Керівник Патрульної поліції у Запорізькій області доповіла, що проблеми викликані великою кількістю транспорту. Двох відкритих на греблі «Дніпрогесу» смуг для його руху у години пік недостатньо. Представники ж «Дніпрогесу» наголосили, що з технологічних причин не мають можливості періодично відкривати ще одну смугу руху.

Однак у міського голови з цього приводу своя думка. Володимир Буряк відзначив, що проблема полягає не лише у русі через греблю «Дніпрогесу». Необхідно вирішити питання з регулюванням руху транспорту на вулицях, прилеглих до греблі.

- Постів поліції лише на греблі недостатньо. Необхідно також налагодити чергування на вулицях, з яких транспорт прямує на греблю. З одного боку греблі це вулиці Портова та Богдана Хмельницького, проспект Соборний. З іншого – бульвар Вінтера, кільце біля Дніпровської районної адміністрації. У результаті транспорт можна буде поперемінно з різних вулиць пропускати на греблю, попереджуючи затори на в’їзді, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова також нагадав про заборону руху великовантажного транспорту через греблю. Її виконання також має знаходитися на постійному контролі поліції. Зараз все ж окремі фури іноді потрапляють на греблю. Зі свого боку Володимир Буряк пообіцяв домовитися з керівництвом автомобілебудівного заводу про можливість відстою фур на майданчику підприємства. На думку поліції, це полегшить роботу з водіями вантажівок.

Представники «Дніпрогесу» висловили свою позицію з приводу ситуації, проінформували про виконання робіт. Наголошують, що працюють у посиленому режимі. Вже зняли частину асфальту.

- Від «Дніпрогесу» потрібно забезпечити виконання ремонтних робіт у цілодобовому режимі. Необхідно зробити все можливе, щоб завершити ремонт не 15 жовтня, а раніше. З іншого боку необхідно працювати так, щоб жодна одиниця техніки не заважала руху транспорту по відкритих смугах, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова також пообіцяв, що місто забезпечить повноцінну роботу зовнішнього освітлення на дорозі через греблю у нічний час. За словами виконавців ремонту, це необхідно для пришвидшення робіт.

- Місто готове і далі надавати всю необхідну допомогу поліції, «Дніпрогесу». Для цього доручаю забезпечити цілодобове чергування представників Дніпровської райадміністрації, департаменту інфраструктури, управління транспорту. Завдання – забезпечити оперативне реагування на всі проблемні ситуації, - повідомив Володимир Буряк.

На думку міського голови, проблема полягає також в тому, що місто мало отримати інформацію про початок робіт заздалегідь, а не вже цього року. Це дозволило б розглянути різні варіанти вирішення транспортного сполучення. Наприклад, використання річкового транспорту. Зараз місто вивчає всі можливі варіанти вирішення проблеми.

- Планую завтра зустрітися та обговорити питання організації річкових перевезень запоріжців з одного берега на інший. Впевнений, що в мене це вийде, - зазначив Володимир Буряк.